Magazín: 3 neobvyklé materiály v interiéru: beton, palety a bambus

3 neobvyklé materiály v interiéru: beton, palety a bambus

22. července 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Máte ve svém interiéru rádi materiály, které nejsou běžnou součástí dekorací či nábytku v běžných obchodních řetězcích? Nebo se jen rádi inspirujete a kocháte nádhernými fotografiemi úžasných interiérů? Pak si přečtěte náš nový článek!

uvodni-obrazek-bambus-design
zdroj: pinterest.com

Beton, bambus či palety už dnes tvoří relativně přirozenou součást zahraničních moderních interiérů. Do České republiky se tyto netradiční interiérové materiály dostávají pozvolnu, a tak jsme se rozhodli vám o nich něco napsat. I v českých domácnostech už se totiž začínají objevovat jiné materiály, než jen lino, dřevo či sklo.

beton-obyvak
zdroj: pinterest.com

Betonová realita

Beton si většina z nás pamatuje ještě z dob socialismu, ale dnes ho bytoví designéři s oblibou požívají hlavně v interiéru. Jako materiál je beton velmi pevný, odolný a hlavně univerzální, takže se prakticky hodí do všech možných stylů interiérů.

Dá se použít i na doplňky, přičemž v zahraničí si ho lidé nejvíce oblíbili při stavbě schodišť. koupelen či výrobě zahradního nábytku.

beton-koupelna-loznice
zdroj: pinterest.com

Palety jsou všude!

O paletách a různých DIY projektech z tohoto materiálu jsme vás informovali už v několika článcích. Paletový nábytek se v mnoha českých domácnostech stává přirozenou součástí interiéru. Na internetu najdete nespočet různých DIY projektů. kterými se můžete inspirovat. A u nás si přečtěte třeba článek o hotelu, který postavil z palet všechny pokoje!

palety-loznice-design-satnik
zdroj: pinterest.com

Bambusový klid

Přemýšleli jste někdy o bambusových doplncích či nábytku? Že ne? Tak teď je čas na změnu! Bambus je totiž skvělou součástí interiéru díky své blízkosti přírodě. Bavíme se o materiálu, který svým vzhledem i složením podporuje klidnou atmosféru. Hodí se do útulných interiérů, ale nic nepokazí ani v těch minimalistických nejmodernějšího typu.

Skvěle se bambus kombinuje s měkkými polštáři a koberečky nejrůznějších vzorů a barev.

bambus-design
zdroj: pinterest.com

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ