Magazín: 4 tipy, jak na jarní úklid

4 tipy, jak na jarní úklid

08. dubna 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Už jste se vrhli na jarní úklid? Že ne? Pak vám poradíme, jak ho zvládnout lépe, než předešlý rok. Přečtěte si naše čtyři tipy, díky kterým interiér snadno a rychle připravíte na další roční období!

jarni-loznice-po-uklidu
zdroj obrázku: pinterest.com

1) Zapojte celou rodinu

Máte k dispozici manžela, maminku, přítele či rovnou děti? Zapojte všechny členy domácnosti, protože ve více lidech ubíhá práce rychleji a je efektivnější. Někdo si vezme na starost kuchyň, někdo zase vysávání koberců v ložnici či obýváku. Nejen, že práce půjde lépe od ruky, ale postaráte se o zábavu na celý, jinak třeba prolenošený den u počítače.

kvetiny
zdroj obrázku: pinterest.com

2) Plánujte

Nejhůře dopadají velké jarní úklidy, které si naplánujete na několik po sobě jdoucích dní. Téměř vždy se stane, že vám do toho něco vleze, a tak úklid nestihnete dokončit celý. Proto doporučujeme, abyste si na velký jarní úklid připravili celý jeden volný den, ve kterém nebudete dělat nic jiného.

Důležité je si také naplánovat pořadí místností, které budete uklízet. Nesmysl je začínat koupelnou nebo kuchyní, protože obzvlášť první zmíněnou místnost budete potřebovat k vylévání špinavé vody a praní hadrů.

Proto začněte nejméně používanou ložnicí a pokračujte přes pracovnu, dětský pokoj a obývák. Rovněž nezapomeňte, že nejlepší je uklízet celou místnost od stropu směrem k podlaze.

policka-uklizena
zdroj obrázku: pinterest.com

3) Udělejte místo pro nové věci

S končící zimou a nastupujícím jarem se vždy objeví několik věcí, které do nového ročního období prostě nevyužijete. Vyhoďte proto starou deku, pod kterou už stejně nikdo nelehává a hlavně, provětrejte šatník! Zbavte se starého oblečení, umyjte a ukliďte kozačky a připravte nové místo pro tenisky a balerínky.

jarni-mistnost-design
zdroj obrázku: pinterest.com

4) Neštřete na čistících nástrojích ani přípravcích

Nikdo neříká, že potřebujete úplně nejdražší hadříky, nebo mop za několik tisíc korun. Ale opravdu kvalitní prostředky zeefektivní vaše uklízení nespočetněkrát. Při výběru si opravdu dejte záležet a nesahejte hned po tom nejlevnějším. Pokud budete mít hadřík, který vůbec nesaje, špínu jen rozmažete, ale neutřete. Koupelnu můžete vycídit mnohokrát, ale pokud nebudete mít účinný prostředek na dlaždice, špíny se nezbavíte.

Říkáte si, že žádný z těchto tipů není ničím převratný? A v tom je právě jejich kouzlo! Když si tyto čtyři body totiž uvědomíte, půjde jarní úklid jedna báseň!

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ