Magazín: 4 tipy, jak přetvořit balkon do dokonalosti

4 tipy, jak přetvořit balkon do dokonalosti

22. dubna 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Ne každý bydlí ve velkém domě s úžasnou zahradou a terasou. A pokud je to i váš případ, a k dispozici máte do teplých jarních dnů jen balkon, nezoufejte. My pro vás máme 4 tipy, jak malý a zprvu možná nevzhledný balkon skvěle oživit.

balkon-design
zdroj obrázku: pinterest.com

Máte ve svém bytě či domě k dispozici balkon, ale moc času na něm netrávíte? Možná, že vám na něm není nijak příjemné a spousta věcí odvádí vaši pozornost. My vám dnes poradíme, jak si ho jednoduše a rychle zútulnit tak, abyste mohli každý teplý den alespoň chvíli relaxovat "venku".

balkon-design1
zdroj obrázku: pinterest.com

1) Vše plastové pryč!

Každý z nás někdy viděl jednoduchý plastový nábytek, který stojí jen pár korun. Zanedlouho se však rozpadne a sezení na něm není zrovna nejpohodlnější. A nebojte se. Nemusíte kupovat drahý nábytek, abyste si udělali pohodlí. Postačí vám několik polštářů, do kterých se pohodlně svalíte.

Pokud máte na balkóně více prostoru, určitě se zamyslete nad lepším sedacím místem. Skvěle vám poslouží paletový nábytek a tak si ve volném čase můžete udělat svou vlastní DIY. Další skvělou možností je jednoduchá lavice, třeba ze dřeva!

sezeni-na-balkone-polstare
zdroj obrázku: pinterest.com

2) Důležitá je zeleň

Jestliže máte svůj volný čas trávit venku na balkoně, je zapotřebí nějaká zeleň. Díky ní se budete cítit příjemně a hlavně se znovu přiblížíte k přírodě. Není nic horšího než smutný a holý balkon. A nemusíte být ani špičkový zahradníci, aby vám na balkoně rostliny vydržely. Nebo si můžete pořídit několik truhlíků a pěstovat vlastní bylinky nebo dokonce rajčátka.

dulezita-je-zelen-balkon
zdroj obrázku: pinterest.com

3) Co si ogrilujeme?

K jaru a létu neodmyslitelně patří i grilování. A i když máte jen malilinkatý balkon, i na něj se dá vměstnat jeden z menších grilů. A co když jste vegetariáni? Nevadí! Můžete si na něm ugrilovat zeleninu. Ale co je nejdůležitější? Společné jídlo dokáže stmelit celou rodinu!

grilovani-na-balkone
zdroj obrázku: pinterest.com

4) Buďte sami sebou

Jeden z těch nejdůležitějších tipů, které vám dáme. Dejte do svého malého venkovního prostoru sami sebe. Zkuste si ho vyzdobit tak, aby se vám na něm trváil čas ze všeho nejlépe. Přineste si oblíbenou deku, zasaďte voňavé květiny nebo na něm čtěte oblíbenou knihu. Abyste zde mohli opravdu relaxovat, musí vám být hlavně dobře.

krasny-balkon-s-zidlickou
zdroj obrázku: pinterest.com

Štítky: Dekorativní polštáře, Design, Exteriér

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ