Magazín: 4+1 tip jak si užít podzim

4+1 tip jak si užít podzim

07. října 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Podzim klepe na dveře a s úbytkem světla a chladnějšími teplotami mnohdy přichází negativní nálada. Jak se jí vyhnout a podzim si beze zbytku užít? Přečtěte si dnešní článek!

podzimni-interier-dekorace
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/80994493278085769/

1) Odreagování s knihou, filmem nebo seriálem

Patříte mezi fanoušky filmů, seriálů či některé série knih? Nemusíte si na tomto druhu odreagování zrovna ulítat, abyste si u něj mohli odpočinout. Na chvíli opustíte realitu, své starosti a přenesete se do vzdálené budoucnosti, minulosti, nebo do takové současnosti, ve které si ale sami sebe nedokážete dost dobře představit.

Mnoho nových seriálů vychází právě na podzim! Stejně tak knih i filmů. Stačí si vybrat mezi širokou škálou, která se každým dnem zvětšuje. A co máme mezi oblíbenci my?

Nový Harry Potter a pokračování Her o trůny!

Celý rok jsme se těšili, až vyjde nový Harry Potter a už jsme se konečně dočkali! Český překlad „prokletého dítěte“ už je k dostání u všech knihkupců. Co se týče seriálů, určitě se zaměřte na nové díly Her o trůny, ve kterých začíná přituhovat. A dobrých filmů je v kině také spousta – namátkou nový díl Bridget Jonesové nebo skvělá adaptace knihy Než jsem tě poznala.

Napište nám do komentářů své oblíbence!

harry-potter-nova-kniha
zdroj obrázku: data.whicdn.com/images/258849798/large.jpg

2) Čarujte s jídlem a pitím!

K podzimu neodmyslitelně patří jídlo a pití - obojí vyrobené ze sezónních potravin. Hlavní roli mezi všemi ingrediencemi hraje dýně, ze které se nejen vaří, ale přidává se i do pití. A pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, nebo nemáte nápady na recepty, čtěte dál!

Pití

Dýně se přidává hlavně do nápojů jako je káva nebo chai latté. Pokud se vám nechce připravovat teplé nápoje s dýní doma, zajděte si do některé z kaváren, kde by tuto možnost měli na podzim nabízet. Další variantou, tentokrát studenou, je smoothie, kde dýně tvoří hlavní ingredienci. Jak na něj?

Recept na DÝŇOVÉ SMOOTHIE

Budete potřebovat:

1) kousky dýně - nejlépe Hokaida (čím více jich přidáte, tím aromatičtější smoothie bude)
2) 1 jablko
3) 1 mrkev
4) šťavu z půlky citronu, nebo celé limety

Postup: Ke všem těmto ingrediencím přidejte trochu vody a společně rozmixujte!

dynove-napoje
zdroj obrázků: cz.pinterest.com/pin/195273333819203340/ A cz.pinterest.com/pin/255579347582937681/

Jídlo

Co všechno se dá vytvořit z dýně? Nejoblíbenější je mezi lidmi dýňová polévka, která je nejen rychlá na přípravu, ale chutná i lidem, kteří zeleninové krémy až tak moc nemusí. Z dýně se dá ale udělat prakticky cokoliv – koláč, vafle, guláš a mnoho dalšího. Na internetu najdete nepřeberné množství receptů - stačí si vybrat to, na co máte zrovna chuť.

Pozor! Neexistuje pouze dýně hokaido, ale skvělá jídla se dají udělat i z máslové dýně. A pokud máte doma větší zahradu, dají se obě dýně pohodlně vypěstovat!

jidlo-z-dyne-polevka-vafle
zdroj obrázků: cz.pinterest.com/pin/426997608403391565/ A cz.pinterest.com/pin/227361481166119264/

3) Obklopte se příjemnými věcmi

Po škole či práci se vracíme domů, abychom nalezli trochu odpočinku. K naprosté relaxaci nám kromě dobrého jídla, muziky či rodiny mohou dopomoci zdánlivě nevýznamné věci, kterými se obklopujeme. A co do nich patří?

Pro každého jistě něco jiného, ale obecně na podzim tíhneme k horkým vanám plným pěny, měkkým polštářům a dekám, voňavým svíčkám a světýlkům rozvěšeným po místnosti. Všechny tyto věci perfektně dotváří podzimní atmosféru a dělají z našich domovů nejútulnější místo na světě.

Co nesmí chybět v interiéru vám?

kolaz-svicky-interier-podzim
zdroj obrázků: cz.pinterest.com/pin/300193131395906676/ A cz.pinterest.com/pin/39688040445868682/

4) Zbavte se stresu

Na první pohled se může zdát, že zbavit se všudypřítomného stresu je velmi těžká věc. Obklopuje nás téměř neustále, i když si to často neuvědomujeme. Sychravé počasí, brzké vstávání do tmy a všudypřítomná zima nám náš život často neulehčuje. Alespoň tedy většině z nás.

Zpříjemnit den ale dokáže více věcí – třeba výše zmíněné jídlo a pití, nový díl oblíbeného seriálu či horká vana. Snažte se na tomto ročním období vyhledávat pozitiva a nezabřednout do špatné nálady z chybějícího slunce a tmy.

relaxace-odpocinek-spanek-interier
zdroj obrázků: cz.pinterest.com/pin/95349717090394470/ A cz.pinterest.com/pin/454863631086513404/

5) Pořiďte nové dekorace či nábytek

Radost nám často udělají i nejmenší drobnosti, které zútulní náš domov - nová svíčka, kobereček nebo lampička. Každé roční období si žádá větší úklid – alespoň šatníku. A když už budete v tom, můžete rovnou pořídit nový kus nábytku nebo dekorace. Alespoň v našem partnerském internetovém obchodě Designoutlet.cz na vás čekají velké podzimní slevy. Nejen, že vám udělá radost kvalitně vyrobený designový nábytek, či perfektní dekorace, ale i jejich snížená cena.

interierove-doplnky
zdroj obrázků: designoutlet.cz

1) Čajový svícen porcelánový Porslin II., 9 cm, bílá/černá
2) Nástěnné hodiny HK malé, meď/bílá, 10 cm
3) Stojan pro stolní lampu VITA Tripod Base, černá
4) Stolní lampa keramická Ela, 41 cm
5) Jídelní / jednací židle dřevěná Dancer II. (SET 2 ks)

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designové dekorace

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ