Magazín: 5 designových pohovek, ze kterých nespustíte oči

5 designových pohovek, ze kterých nespustíte oči

05. listopadu 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Jak vypadají nejnovější trendy v designu pohovek? My vám dnes ukážeme kousky, ze kterých prostě nespustíte oči!

ruzova-pohovka
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/160863017920757705/

Sedací soupravy a pohovky už dávno nejsou pouze na sezení před televizí a usazení návštěvy. Dnes musí splňovat mnoho dalších funkcí. Musí se na nich dobře ležet - co kdyby chtěla návštěva přespat? Často také slouží k práci na počítači i jako jídelní kout. A designéři jsou si těchto skutečností vědomi. Stále vyvíjí nové tvary tohoto nábytku a my vám dnes představíme některé z nich!

Výrobky určené k sezení se musí hodit do místnosti, do které je dáte. Pokud je budete používat k tomu, abyste si odpočnuli, rozhodně musí být pohodlné a měkké. Navíc, jedná se o kus nábytku, který vám zůstane na dlouhá léta. Proto vybírejte mezi kvalitními a nadčasovými kousky, které nejsou záležitostí pouze jednoho období.

modra-pohovka
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/148900331409614128/

Ale pokud máte rádi design a nespokojíte se pouze s obyčejným nábytkem, podívejte se na pohovky, které jsou z dílny nejlepších designérů a jejich studií.

1) Pohovka PONDOK

Co kdybychom vám řekli, že byla pohovka PONDOK vytvořena spojením severského minimalismu a italského designu ze středověku? Londýnští desginéři, kteří ji navrhli jen pro jeden londýnský byt, to o ní alespoň tvrdí. Nás na ní zaujala kvalita zpracování viditelná na první pohled a samozřejmě unikátní tvar.

pondok-pohovka-sofa
zdroj obrázku: www.decoist.com/cozy-sofa-designs/

2) Pohovka SCAFELL

Podobnou pohovku jste možná ještě neviděli! Svou mohutostí a "baculatostí" upoutá pozornost každého. Navíc, její opěradla jsou sestupná, takže se jedná o opravdový designový skvost, který si ale úplně nedokážeme představit v každé české domácnosti. SCAFELL potřebuje své pole působení, takže se bude hodit tam, kde ho jeho majitelé řádně ocení!

scaffel-pohovka
zdroj obrázku: www.decoist.com/cozy-sofa-designs/

3) Pohovka SHUFFL

Asymetrická a možná trochu neestetická pohovka SHUFFL pochází od dánské značky. Podle designérů byla navržena pro lidi, kteří na své pohovce nejen sedí, ale často i pracují. Musí být flexibilní, pohodlná a mít spoustu úložného prostoru. Pohovce dodává zvláštní vzhled nejen její variabilita, ale také dřevěná spodní část, která z ní dělá neobvyklý doplněk v interiéru.

variabilni-pohovka-sedacka
zdroj obrázku: www.decoist.com/cozy-sofa-designs/

4) Pohovka OUTLINE

Velmi elegantní vintage pohovka OUTLINE je vyrobena z kvalitního materiálu a i když to tak možná nevypadá, vejde se na ní více lidí. Jedná se o kousek od norských designérů a architektů. Její autoři se inspirovali moderní architekturou a v jejich zájmu bylo, aby se stala středem místnosti, ve které se bude nacházet.

OUtline-pohovka
zdroj obrázku: www.decoist.com/cozy-sofa-designs/

5) Pohovka SILAS

Poslední pohovkou, kterou vám dnes představíme je Silas. Stejně jako předchozí kousky, patří mezi designovky, ale je o poznání střízlivější. Hodí se do velkého obývacího pokoje a je zcela multifunkční - její roh můžete libovolně umístit vpravo i vlevo. Hodí se i pro přespání návštěv, protože je rozkládací a má velký úložný prostor.

Najdete ji na našem partnerském internetovém obchodě Designoutlet.cz ve třech barvách.

silas-pohovka
zdroj obrázku: designoutlet.cz/pohovka-rohova-rozkladaci-silas-tmave-modra

Štítky: Bytové doplňky, Dánsky design, Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ