Magazín: 5 ideálních míst na čtení

5 ideálních míst na čtení

04. února 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Tento článek je určen všem lidem, kteří pravidelně usedají ke knížce nebo oblíbenému časopisu. Také máte často problém s tím, že nemůžete najít své ideální místo na čtení? Tak my vám s tím pomůžeme! Tady je našich pět tipů.

sedacka-u-okna
zdroj: domidej.si

1) Nevšední zážitek v křesílku

Jakékoliv křeslo je přímo skvělé pro čtení! Můžete se do něj pohodlně schoulit, vedle na stolek přidat oblíbený horký nápoj nebo svíčku a čtení půjde jedna báseň. A pokud máte větší dům či byt, můžete si dokonce vytvořit svůj vlastní čtecí koutek. Do něj se bude jistě hodit nevšední a pohodlné křeslo, které se lehce může stát středem celého pokoje a vaším vlastním královstvím.

zavesena-sedacka
zdroj: welke.nl

2) S knihou do postele

Mnoho lidí si nejraději čte před spaním, a tak je jasné, že mezi náš výběr musí patřit i postel. Nejvíce záleží na pohodlné matraci, ale postel se dá jednoduše zútulnit i mnoha dalšími způsoby. Ke čtení jistě potřebujete i velkou dávku světla z lampičky a dobře vám poslouží i měkké polštáře. V posteli vám však hrozí hned několik nebezpečí. Hlavně neusnout!

Postel na obrázku si můžete koupit ve dvou barevných variacích na našem parterském kanále DesignOutlet.cz.

postel
zdroj: DesignOutlet.cz

3) V překrásné knihovně

Po celém světě se nachází nespočet dechberoucích knihoven, ve kterých by si chtěl chvíli počíst každý knihomol. Výjimkou není ani několik míst v České republice, které rovněž ke čtení přímo svádí. Mnoha lidem však postačí útulné křeslo v nejbližší knihovně, hlavně když je kolem tolik knih. Knihovna je perfektním místem pro čtení, protože je zde většinou klid a pokud se vám nově rozečtená kniha nebude líbit, můžete ji ihned vyměnit za jinou. V dnešní době bývá součástí knihovny i kavárna, takže nepřijdete ani o nápoje nebo něco malého na zub.

knihovna-rakousko
zdroj: nocantodaestante.blogspot.com

4) V dopravním prostředku

Za předpokladu, že se vám při čtení nedělá špatně za jízdy, se dají ke čtení využít skoro všechny dopravní prostředky. Ať už cestujete jako spolujezdec v autě, nebo se přepravujete metrem, autobusem či vlakem - všude se dá číst! K tomuto účelu se vám bude ale spíše než běžná kniha více hodit čtečka elektronických knih. Je lehká a rozečíst v ní můžete hned několik knih najednou.

cteni-v-aute
zdroj: aqua-snezhok.livejournal.com

5) No přeci ve vaně!

Poslední ideální místo na čtení by měli využívat hlavně ti, kteří se o své knížky nebojí. Při malé nepozornosti mohou totiž kniha i časopis skončit velmi rychle ve vodě. Ve vaně nejčastěji relaxujeme a mnoho lidí si jako jednu z forem odpočinku představuje právě čtení. Obklopeni horkou a mnohdy i voňavou vodou dokážeme na chvíli "vypnout" a otevřít dveře naší fantazii.

cteni-ve-vane
zdroj: caffeineandfairydust.wordpress.com

Štítky: Bytové doplňky, Design, Křesla, Nábytek, Sedací nábytek

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ