Magazín: 5 šikovných nápadů pro domácí knihovnu

5 šikovných nápadů pro domácí knihovnu

22. června 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Kam s knížkami, abyste je měli přehledně srovnané a vždy na očích? Přichystali jsme pro vás šikovné rady na DIY domácí knihovny, do kterých pohodlně uspořádáte všechny své oblíbené tituly, a navíc si doma vykouzlíte krásnou dekoraci.

domaci-knihovna
S knížkami bude váš domov útulnější.

1) Pokud doma bojujete s místem, pak mrkněte na jednoduché řešení, které nábízí neviditelné poličky. Všechny knížky máte tak snadno při ruce a vždy na očích. Poličku můžete umístit, kamkoli vás napadne, a když už vás omrzí, bez problémů ji můžete najít nové místo nebo jednoduše uklidit.

domaci-knihovna1
Jednoduché a snadné řešení, kterým ušetříte spoustu místa.

2) Máte rádi originální nápady a nezaleknete se netradičního designu? V tom případě by vás neměli minout hravé stromové knihovny. Knížky nebo dekorace můžete do jejich "větví" ukládat podle nálady a vytvářet tak stále nové kombinace. Vybírat můžete z široké palety druhů od štědře rozvětvených poliček až po minimalistické varianty.

knihovna-strom
Netradiční knihovna bude ozdobou každého interiéru.

3) Knihovna nemusí být vždy jen ze dřeva a polic. Místo něj se dá použít i třeba kovové potrubí! V ideální vzdálenosti od zdi poskytne potřebný prostor pro vaše oblíbené knížky. Pokud máte rádi industriální dekor a prostory starých továren, poličky jsou jasná volba.

knihovna-potrubi
Poličky ve tvaru trubek skvěle doplní industriální prostory.

4) Vzhlédli jste se v ošuntělém shabby chic stylu? Tyhle hravé barevné lavičky do něj pasují jako stvořené. Stačí jich pár naskládat na sebe a originální knihovna je raz dva. Vedle knížek skvěle zapadnou vázy s čerstvými květinami nebo další úložné prostory. Co třeba nevšední retro kufry a bedny?

knihovna-lavicky
Tohle řešení ocení hlavně hravé a kreativní duše.

5) Jednoduché řazení a organizaci vám umožní originální žebříkové poličky. Jsou snadno přemístitelné a zapadnou do jakéhokoli interiéru i místnosti od dětského pokojíku po obývák. Na příčky můžete vedle knih doplnit nejrůznější dekorace nebo jiné předměty podle nálady. Uvidíte, že výsledek bude stát za to!

nastenne-regaly
Žebříkové poličky jsou hitem letošní sezóny!

zdroj fotografií: www.pinterest.com

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ