Magazín: 5 tipů, co udělat s prázdnými skleněnými láhvemi

5 tipů, co udělat s prázdnými skleněnými láhvemi

18. září 2015 Rubrika: Doporučujeme

Podzim přichází a s ním i spousty nápadů na kreativní vychytávky. Tentokrát vám poradíme, co všechno můžete udělat s prázdnými láhvemi. Stačí mít jen chvilku času, šikovné ruce a chuť tvořit.

Skleněné láhve jako dekorace - jednoduché DIY
Zdroj obrázku: pinterest.com

Rad a tipů na toto téma existuje spousty. My jsme pro vás ale vybrali ty nejzajímavější, které si opravdu můžete vytvořit sami.

Na začátek přinášíme pár tipů, jak pracovat se sklem:

  1. Pokud se budete chystat k větším zásahům se sklem, určitě použijte ochranné pomůcky na oči a celý obličej.
  2. Pro odřezání skla je nejlepší pomůckou kolečkový řezák. Řez by měl být jedním tahem.
  3. Při práci, jako je obrušování ostrých hran, ponořte požadovanou hranu do vody. Poté vezměte pilník. Nejdříve se používá jemný a vzápětí hrubý.
Skleněné láhve jako dekorační váza
Zdroj obrázku: pinterest.com

Zdobené láhve jako vázy či praktické dekorace

V poslední době jsou moderní tabulové barvy. Jednoduše se s nimi pracuje a výsledný efekt opravdu stojí za to! Lidé, kteří se nebojí a jsou milovníky těchto barev, je využívají v interiéru na vše. Zkuste si proto vyrobit jednoduché, avšak praktické dekorace pomocí černé tabulové barvy a prázdných skleněných láhví.

V poslední době jsou moderní tabulové barvy.

Postup je jednoduchý, stačí láhev ponořit do černé barvy a poté ji nechat zaschnout. Zaschlou láhev můžete navíc pomalovat bílými nápisy. Dalším skvělým tipem, který můžete využít, je láhev naplnit něčím dobrýmnápojem, květinou …, přidat k tomu originální nápis či věnování a máte milý dárek, který určitě potěší.

Skleněné láhve jako dekorace
Zdroj obrázku: pinterest.com

Láhev jako nosník pro police

Jako originální dekorace poslouží vlastnoručně vyrobený regál. Jednou z hlavních surovin na jeho výrobu jsou láhve a poté kusy prken, masivu nebo čehokoli, co zrovna máte. Takto originální kus nábytku můžete využít do stylově zařízeného interiéru nebo do vaší dílny či garáže. Protože se jedná o skleněné láhve, nezatěžujte příliš police – regál bude sloužit pro lehčí dekorace.

Skleněné láhve - regál
Zdroj obrázku: creativelife.cz

Svícny pro svíčky

Každý zná romantiku v podobě svíček a láhve vína. Ale co takhle originální dekorace ve formě prázdné láhve a svíčky dohromady? Stačí rozdělit láhev na 2 části tak, že vám zůstane hrdlo láhve a zbytek těla. Poté přidejte keramickou destičku, nebo něco nehořlavého, položte na ni svíčku a je to. Zapálenou svíčku nasměrujte doprostřed láhve, aby se tělo láhve příliš nezahřívalo.

Skleněné láhve jako dekorace - svícen
Zdroj obrázku: creativelife.cz

Nenáročnější verze je ta, že si ponecháte celou prázdnou láhev a navrch do hrdla zasunete vysokou svíčku. Zapálená svíčka bude „skapávat“ po těle láhve a vytvoří zajímavý design.

Skleněné láhve jako dekorace - svícen
Zdroj obrázku: pinterest.com

Designový květináč

Sháníte nějaký opravdu originální květináč? Kutilové, kteří se nebojí náročnější práce, si můžou vyrobit vlastní, za pomoci skleněné láhve. Stačí do láhve vyřezat otvor. Do něj pak vložte nenáročné květiny (třeba sukulenty). Pro lepší výsledný efekt můžete květinu doplnit drobnými kamínky.

Skleněné láhve - dekorace - květník
Zdroj obrázku: bydleni-interier.cz

Mističky na dobroty

Tento tip je opravdu pro ty zručnější. Pokud se ale nebojíte, může to být tip i pro vás. Rozpulte láhve podélně a poté je opravdu důkladně obruste. Aby se láhve nehýbaly, je nutné do spodní části přidělat nějakou část. Nejjednodušší bude si udělat „ohraničení“ z moduritu a máte hotovo. Teď už jen stačí přinést nějaké dobroty a máte mísu, kterou jen tak někdo nemá.

Skleněné láhve - dekorace - miska
Zdroj obrázku: creativelife.cz

Už přemýšlíte, jakým typem dekorace začnete, nebo si radši nějakou pěknou dekoraci pořídíte? Pro ty, kteří dávají přednost zakoupeným dekoracím, máme také radu. Zkuste se podívat do naší aktuální nabídky dekorací. Najdete tam jak vtipné dekorace, tak i různé sošky, svícny, květináče či vázy.

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designové dekorace, Interiérové dekorace

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ