Magazín: 5 tipů, díky kterým dáte zahradní nábytek do pucu

5 tipů, díky kterým dáte zahradní nábytek do pucu

15. května 2016 Rubrika: Doporučujeme

Těšíte se, až si "vyletníte" zahradu? Připravili jsme pro vás 5 tipů, díky kterým dáte svůj zahradní nábytek opět do pucu a připravíte ho na nadcházející letní sezónu.

zahrada
Zdroj: brit.co

První tip

Teakový olej dá váš zahradní nábytek opět do původního stavu. Ochrání nábytek z tvrdého dřeva po celou nadcházející letní sezónu před povětrnostními vlivy a navíc ho udrží ve skvělém stavu.

Než se pustíte do samotného natírání, ujistěte se, že je nábytek čistý a neponičený. Pokud místy cítíte, že je dřevo narušené nebo jsou na něm nějaké nečistoty, použijte klasický smirkový papír nižší zrnitosti a přebruste špatné a poničené oblasti. Pak už jednoduše nábytek ošetřete olejem. Pokud si myslíte, že by snesl ještě další vrstvu, můžete nábytek znovu přetřít. Jen si dejte pozor na to, aby nejprve olej důkladně zaschl.

Kde koupíte teakový olej? Koupíte ho jednoduše na internetu a v každém hobby obchodě.

Druhý tip

Pokud dřevěný nábytek má několik letních sezón, grilovaček a posezení za sebou, jeho vzhled můžete obnovit přípravkem, který je určený na restaurování nábytku. Obnovíte tak jeho původní barvu a zbavíte se skvrn od tekutin, jako jsou běžné kruhy od vody a alkoholu. Zašedlé a vybledlé oblasti získají zpět svou přirozenou barvu. Dokonce zamaskujete i škrábance.

Třetí tip

Na plastový zahradní nábytek použijte horkou čistou vodu, popřípadě můžete sáhnout po obyčejném mýdle nebo saponátu. Zbavíte se běžné nečistoty nebo odolných skvrn. Při čistění si dejte pozor na to, abyste nábytek nepoškrábali, tak raději vybírejte šetrné houby a utěrky.

Čtvrtý tip

I kovový nábytek dostanete za pár stovek do pucu. Kovový nábytek bývá pozinkovaný nebo ošetřený práškově naneseným lakem. Pokud najdete místa, která stihla zrezivět, tak je opatrně obruste jemným smirkovým papírem a opravte je lakovací tyčinkou, která je určena na drobné úpravy. Pokud kovová nábytek má odslouženo, zaslouží si kompletní generální opravu. Celý se obrousí a práškově se na něj nanese nový lak nebo speciální nátěr určený na kov.

Pátý tip

Podsedáky, polštáře, slunečníky, markýzy vždy před zahájením sezony očistěte a nezapomeňte naimpregnovat. Všimli jsme si, že už existují agentury, které přijedou a všechny potahy, které máte na zahradě kompletně vyčistí a připraví na novou letní sezónu.

Potřebujete doplnit svou letní výbavu nebo poradit s výběrem? Zeptejte se nás. Vytočte náš telefon nebo nám napište.

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ