Magazín: 50 odstínů (ok, 10) šedi pro váš domov

50 odstínů (ok, 10) šedi pro váš domov

09. března 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Myslíte, že šedá je nudná barva? Vůbec ne! Jak už název erotického bestselleru napovídá, šedá má mnoho působivých odstínů. Sexuální hrátky tady nenajdete, zato vám poradíme, jak s šedivými odstíny pohrát v interiéru. A nebojte, že to bude jen krátkodobá aférka, náš nábytek je na dlouhodobé závazky.

odstiny-sedi
Netušené množství odstínů.

1. Taburetka / stolička s nerezovou podnoží Malaga, 2. Lustr kovový Colly, 40 cm, 3. Nástěnné hodiny Barny, 61 cm, 4. Jídelní / jednací židle s područkami Valya (SET 2 ks), 5. Pohovka se sklopným opěradlem Trust, 6. Vinylové prostírání, 33x45 cm, 7. Konferenční stolek Limona, 50 cm, 8. Polštář vyšívaný Niky, 50x50 cm, 9. Etažér kulatý Mandal, 50 cm, 10. Jídelní / jednací židle s područkami Milla, šedá

Někde uprostřed

Šedá je barva ošidná. Místo si našla přesně v půli cesty mezi černou na bílou. Právě její zasazení přesně doprostřed barevného spektra z ní dělá tak jedinečnou barvu, díky které máme tolik nepřeberných odstínů. A kouzlo přichází právě v momentě, kdy všechny rozdílné tóny šedé zkombinujete v jedné místnosti.

sedy-interier
Kombinace šedivých odstínů v interiéru.

Šedá v kuchyni

Šedá je skvělá volba i pro kuchyň. Zkuste ji dát dohromady s dřevěnými doplňky. Její neutrální efekt dává vyniknout jak dřevu, tak i všem dalším kuchyňským potřebám. Celek tak působí vzdušným a čistým dojmem a uvidíte, že v takovém interiéru bude vaření jedna radost.

seda-v-kuchyni
Šedá v kuchyni.

Minimalismus v šedém hávu

Seveřané vždy ctili čistotu a maximální funkčnost v interiéru. Šedá je jedna z dominantních barev, kterou najdete snad v každé skandinávsky laděné místnosti. Její obliba spočívá právě v její nejednoznačnosti. U bílé a černé máme hned jasno, ale šedá je někdy tak trochu béžová, podruhé modrá, a někdy vypadá spíš jako fialová nebo růžová.

sediva-jidelna
Šedá je v interiéru trendy.

Štítky: Dánsky design, Dánský nábytek, Severský design

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ