Magazín: 6 osvědčených pokojových rostlin, které vyčistí vzduch

6 osvědčených pokojových rostlin, které vyčistí vzduch

23. února 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Dýchání je nezbytností, bez které se v životě neobejdeme. Často ale naše nosní dírky nevdechují zrovna ten nejvybranější jarní vánek. Jedna z věcí, kterou můžete udělat pro čistší vzduch ve vašem interiéru, je pořídit si vhodnou pokojovou rostlinu. Přečtěte si o 6 květinách, které výrazně přispívají k lepšími ovzduší v místnosti.

pokojové rostliny
zdroj:pinterest.com

1) Anglický břečťan

Tenhle zelený horolezec hravě zvládá každou překážku a nezalekne se ani stísněných a tmavých prostor. Jeho zelené listy navíc zvládnou absorbovat škodlivý formaldehyd, který produkují například barviva koberců. Břečťan ocení zvláště malé prostory, které rostlina dokáže oživit a dodat jim svěžest a vzdušnost.

břečťan pomáhá proti škodlivinám ve vzduchu
zdroj: pinterest.com

2) Bostonská kapradina

Dalším spolehlivým pomocníkem proti škodlivým látkám ve vzduchu je Bostonská kapradina. Rostlinu je zapotřebí jednou za dva týdny hnojit a také ji zajistit dostatek světla a prostoru. Za to se vám odmění šlahouny dlouhými až jeden metr, které si poradí se všemi nežádoucími škodlivinami ve vzduchu.

bostonská kapradina
zdroj:http://www.wholeliving.com

3) Gerbera

Až z jižní Afriky k nám dorazily barevné Gerbery. Jejich veselé květy nejenže pročistí vzduch, ale také se stanou svěží ozdobou interiéru. Tak až půjdete příště okolo květinářství, vezměte si dvě nebo tři do vázy. Uděláte něco pro své zdraví a uvidíte, že vám to zvedne náladu.

Gerbery.
zdroj: pinterest.com

4) Azalka

Azalka je účinnou bojovnicí proti jedovatému benzenu, který se uvolňuje zejména z lepidel, barev a plastů. Rostlinka potřebuje k životu dostatek světla, takže ji nezapomeňte umístit k blízkosti oken. Prémií vám budou barevné kvítky a čistý vzduch!

Azalka
zdroj:http://www.hometone.com

5) Bambusová palma

Jestli si chcete do interiéru přinést trošku tropické atmosféry, zkuste to s bambusovou palmou. Do svých silných listů vstřebává ze vzduchu škodlivý amoniak. Příroda ji navíc nadělila originální design, s kterým oživí každou místnost.

Bambusová lampa
zdroj:http://www.hometone.com

6) Lopatkovec

Její název spíš evokuje nějakého neohrabaného hlodavce, za jménem se ale skrývá neobyčejně elegantní květina. Její povrch se dokáže efektivně vypořádat s formaldehydem, benzenem a dalšími nežádoucími látkami.

Lopatkovec
zdroj: pinterest.com

Doufáme, že jste si z našeho malého květinářství vybrali. Teď už jen zbývá zvolit vhodnou vázu nebo květináč, aby byla rostlina kompletní.

 

zdroj:http://www.hometone.com

Štítky: Vázy

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ