Magazín: Bez vrtání: Unikátní nábytek drží pohromadě dřevěné kolíky

Bez vrtání: Unikátní nábytek drží pohromadě dřevěné kolíky

02. listopadu 2015 Rubrika: O nábytku

Ptáte se, jak je to možné? Dubový nábytek Mayflower vzniká tradiční řemeslnou výrobou s vytříbeným smyslem pro detail. Vrtačku, šroubky i lepidlo tak ukliďte zpátky do šuplíku, k sestavení nábytku vám postačí důmyslné dřevěné kolíky. Mrněte do článku!

nabytek-mayflower1

Návrat ke kořenům

Příběh unikátního nábytku sahá až do 18. století. Je totiž inspirován především každodenním životem obyvatel Severní Ameriky v 18. století a zvláště křesťanským hnutím Šejkerů. Ti kladli velký důraz na čistou architekturu, řemeslo a ruční výrobu. Jejich práce a způsob života ovlivnil mnohé dánské designéry ve 40. a 50. letech a neminul ani renomovaného designéra Hanse Thyge Raunkjærova. Ten v roce 1991 představil kolekci nábytku Mayflower v původním provedení z borovicového dřeva. Od té doby její oblíbenost roste. Nyní je k mání celá kolekce ve zbrusu novém dubovém provedení a s rozšířením o nové prvky.

nabytek-mayflower2

Bez šroubků a lepidla

Celá kolekce nábytku ctí tradici ve výrově i designu. Výrobci sáhli po kvalitním masivním dubu a až na výjimky ji poskládáte bez šroubků, vrtání či lepidla. Pohromadě ji drží funkční dřevěné kolíky. V souladu s moderními trendy je nábytek velmi šetrný k životnímu prostředí a zajišťuje dlouhou trvanlivost.

Nábytek má také speciální povrchovou úpravu. Dubové dřevo je ošetřené speciálním lakem s obsahem vosku, díky němuž má téměř neviditelný matný povrch nevyžadující údržbu. Nábytek je tak velmi trvanlivý a odolný proto znečištění.

nabytek-mayflower3

Slaďte interiér!

Kolekce Mayflower obsahuje nespočet kusů nábytku od židlí a stolů po praktické skříňky a poličky. Jednoduše s ní tak sladíte interiér do jednotného a kompaktního stylu. Dřevěná klasika navíc ve vašem domově probudí hřejivý pocit přírody a útulnou atmosféru.

Mrkněte na celou kolekci tady.

nabytek-mayflower4

Štítky: Dánsky design, Dánský nábytek

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ