Magazín: Budiž světlo

Budiž světlo

02. září 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Interiérové osvětlení bychom neměli brát na lehkou váhu, obzvlášť v zimním období, kdy prosvítíme půlku z celého dne. Dny se krátí a krátké dny jsou nám blíž a blíž, však nám slunce zapadá už po půl osmé. Přiznejte si, že ani vy ani právě vy nemáte tohle chladné a temné období zrovna v lásce...je na čase si jej nějak zpříjemnit.

Dánské designové osvětlení

Začalo to loučí

Naši předkové trávili chladné večery všichni pospolu u rodinného krbu při čoudivém kahanci doplněným řepkovým olejem. Bohatší lidé si mohli tenkrát pořídit lojovou svíčku. Pokud jste šli na romantickou procházku zasněženým městem, na cestu vám svítily tehdy opravdu elegantní lampy s mléčnou koulí, které měli v sobě přístroj na zesilování a zeslabování světla. Tyto lampy se napájely řepkovým olejem. Všem známí petrolej se začal hojně využívat v šedesátých letech dvanáctého století. A kdo si chce zavzpomínat na staré časy v moderním pojetí, můžete se inspirovat svícny i svítilnami.

Moderně, prakticky a stylově

Dnešní moderní domácnosti si nedokážeme představit bez elektřiny... Když chceme, tak si prostě rozsvítíme. Máme dokonce na výběr, můžeme si vybírat, jaký typ osvětlení použijeme, jaké tvaru, provedení a designu. V každém interiéru, v každé místnosti máme jedno nosné osvětlení, nejčastěji to bývá větší lustr, který nám osvětlí celou místnost. Nemusí to být jenom obyčejná koule, v dnešní době si můžeme vybírat, zda si zavěsíme nad hlavu samotný obláček nebo šišky. Dokonce můžeme mít nad hlavou i obrovský puget květin.

Osvětlení jako doplněk

Přisvítit si můžeme čímkoliv, zejména z praktického hlediska uvítáme stolní lampu na pracovním stole, nebo i na nočním stolku v ložnici. Když jdete večer ležet, chcete si přečíst pár dalších kapitol z vaší oblíbené knihy, potřebujete si něčím posvítit. Stolní lampa může totiž nést úlohu i exkluzivního doplňku. A co třeba lampa, které ani tak nevypadá. To je designové osvětlení Deco, postavte si jej na komodu v předsíni, kulaté osvětlení vyrobené z kovového drátu, který je poniklovaný, jistě zaujme každou vaši návštěvu.

Štítky: Osvětlení a svítidla

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ