Magazín: Dejte zelenou barvám a pusťte je do skandinávského interiéru

Dejte zelenou barvám a pusťte je do skandinávského interiéru

07. června 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Oblíbenost skandinávského designu se řítí na vrchol raketovou rychlostí a designéři vymýšlejí v tomto sylu stále nové kousky. Dnes vám ukážeme, jak tento interiér vypadá, když do něho přidáme barvy a hravost.

Barevná Skandinávie
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/357825132883998581/

Černobílý kontrast a fádní barvy

Takový to klišé, které zná každý. Bílá barva, zemité tóny, béžová a sem tam nějaká ta černá barva. Přesně tak se charakterizuje tak trochu “nudný” skandinávský styl. Důležité ale je, že k tomutu stylu neodmyslitelně patří i barvy a bláznivé vzory.

Jen si představte, že trávíte dlouhé zimní večery v chladném bezbarevném prostředí. To by asi nešlo. Ale naopak v barevném interiéru plném hravosti, to už jde.

Barevná Skandinávie 1
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/457678380860839355/

Tenká hranice

Jak už asi ví, tak do skandinávského designu se dostává do povědomí i minimalismus, industriální design a oblíbené retro. Nesmí se to s prvky těchto stylů ale přehnat. Proto se řiďte heslem: “Všeho s mírou” a máte vyhráno!

Skandinávský minimalismus má rád organické tvary a také se nechává stáhnout geometrickou podobou. Díky tomu se z celého stylu stává neotřelá nadčasovost, která baví a bude nás ještě bavit dlouhá léta. Designéři se totiž často ohlížejí a vrací k zažitým tradicím a proto si do tohoto stylu můžete přimíchat skoro všechno.

Skandinávský design
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/181973641170938594/

Barvy, které sem patří

Jak už jsem zmínila, skandinávský styl si svou tvář zachovává už několik let. Typická je pro něj ale bílo modrá tvář, výrazné abstraktní vzory, které jsou doplněné jednobarevným pozadí.

Zkusit ale můžete i výraznou červenou, sytě zelenou a další výrazné barvy, které je ale nutné vždy doplnit bílou barvou nebo dřevěným materiálem.

Skandinávský interiér
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/77053843603640390/

Štítky: Dánsky design, Dánský nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ