Magazín: Dekorujte si domov doplňky od Steltonu

Dekorujte si domov doplňky od Steltonu

28. prosince 2012 Rubrika: Z historie designu

Značka Stelton patří do světové designérské elity. Produkty jsou žádané a oblíbené, co rozšířilo tento skandinávský design po celém světě. Výrobky se pyšní originalitou a jedinečností. Jejich design je nadčasový a jednoduchý, což z nich dělá nestárnoucí klasiku.

termostatická konvice a ošatka na chléb a pečivo Classic - dánsky design

Stellan a Carton

Stelton je na první pohled zvláštní jméno. V roce 1960 se zakladatelé Niels Stellan Hom a Carton Madelaire zamysleli a jednoduše spojili svá křestní jména. Jejich původní výroba se zaměřovala na nádobí z nerezové ocele. Po 4 letech však do Steltonu přichází Arne Jacobsen a celá situace se mění k lepšímu.

Světový úspěch díky Cylinda Line

V roce 1967 spatřila světlo světa kolekce z rukou Jacobsena - Cylinda Line. Ta si svou jednoduchou jedinečností získala okamžitý úspěch a upozornila na značku Stelton v celosvětovém měřítku. Další významný úspěch se dostavil s příchodem Erika Magnussena v 1971. Ten díky termosce Classic posunul značku k ještě větší popularitě.

Zaručený recept na úspěch

Základem úspěchu Steltonu je to, že spolupracuje s nejlepšími z nejlepších. A to přináší i potěšující designová ocenění. V roce 2004 se změnou vedení došlo i k menším změnám mezi designéry. A to hlavně v dobrém slova smyslu. Do designérské základny přibylo mnoho mladých talentovaných designerů, jejichž hlavním cílem je reagovat na to, co zákazník chce, a vyrobit mu to.

Štítky: Designéři, Interiérové dekorace, Severský design, Stelton

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ