Magazín: Designový a zábavný dárek

Designový a zábavný dárek

02. prosince 2013 Rubrika: Doporučujeme, Mohlo by Vás zajímat

Přemýšlíte čím obdarovat vaše blízké? Víte, jaký by měl dárek být, ale nenapadá vás nic konkrétního? Pokud hledáte dárek, který nebude měkký, užije se s ním hodně zábavy, dlouho vydrží a ještě ke všemu bude lahodit oku, máme pro vás jeden tip. Puzzle.

puzzle ve farebných vzorech

Nejdřív učení, potom zábava

Puzzle zná svět poměrně dlouho. V prvotní fázi, ale sloužily spíše jako vzdělávací prostředek. Psal se rok 1760, když londýnský kreslíř map John Spilsbury poprvé vytvořil něco, co se o mnoho let později, až v 19. století, ujalo jako celosvětově oblíbená hra. V jeho podání však šlo o vzdělávací hru, protože rozdělil na několik částí jednu ze svých map. Nápad se ujal a dlouho byl využíván jako pomůcka při výuce zeměpisu. Později byly mapy nahrazeny různými obrázky přírody nebo zvířat, začalo se s průmyslovou výrobou a puzzle zmasověly.

Puzzle pro dospělé

Možná vám puzzle přijdou jako vhodný dárek pro děti. Jaký dospělý by chtěl hodiny, dny a v některých případech i roky skládat obrázek pejska nebo kočičky? Řešení je jednoduché. Darovat puzzle s netradičním potiskem. Různé barevné ornamenty, opět moderní mapy nebo třeba černobílý labyrint. Složit takovéto puzzle může být opravdu těžký úkol, i když neskládá zrovna puzzle o 32 tisících dílků, což je mimochodem největší sériově vyráběný počet. I 500 dílků bohatě stačí na to, aby člověka skládání naprosto pohltilo a problém jak zabít dlouhé zimní večery byl vyřešen. Nejde tu ale pouze o zábavu. Složené puzzle skvěle poslouží jako dekorace do všech typů interiérů. Díky mnoha barevným akcentům skvěle rozzáří váš byt.

Štítky: Designové dekorace, Remember

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ