Magazín: Dnes vybíráme jídelní židli

Dnes vybíráme jídelní židli

04. listopadu 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Sháníte nové jídelní židle? Rozhlédněte se kolem vás a podívejte se, kam si židle chcete postavit. Máte doma snad velkou a prostornou jídelnu nebo se musíte spokojit s jídelním prostorem v části obývacího pokoje? Nelámejte si hlavu, dnes se může stolovat naprosto všude, jen je k tomu zapotřebí vybrat ty správné židle.

Jídelní židle

Dbejte na prostor

Do menších prostor, jako je část obývacího pokoje anebo kuchyňského koutu, volte jídelní židle, které jsou lehké a mají jednoduchý design. Nezapomínejte také na barvu, zaměřte se na jednobarevné židle, které splynou. Nebudou vám tak narušovat celkový dojem vašeho interiéru. Podle vašich prostorových možností můžete volit jídelní židle na klasických nohách nebo židle na pérové konstrukci. Pérová konstrukce je trochu výraznější a vyžaduje lepší přístup k samotnému sezení. Mohlo by se také stát, že byste si dříve stihli omlátit malíčky u nohou, než se najíte.

Jídelní židle z plastu vám přijdou vhod. Můžete je jednoduše přesouvat z místa na místo a také se jednoduše udržují. Postačí vám vlhký hadřík s běžným čisticím prostředkem. Další variantou jsou jídelní židle z nerezové konstrukce. Jsou většinou potažené látkou, kůží nebo syntetickou kůží.

Naopak v jídelním koutě se můžete pěkně vyřádit. K velkému stolu se hodí velké a výrazné židle. Tady se nemusíte ohlížet na to, jak jsou těžké, jak jsou velké a z jakého jsou materiálu. Volba je pouze na vás.

Pohodlná a dobrá

Pohodlí u večerního stolování vám vylepší židle s područkami. Můžete si ruce opřít a také se vám bude pohodlněji vstávat. Židle s područkami vypadají slavnostněji a také je nikdo nepřehlédne. Můžete je i jednoduše kombinovat, takové židle bychom postavili do čela a doplnili je židlemi bez područek. Takové židle působí zase vzdušněji a jsou více formální. Kvalitu a bytelnost vám dopřejí židle z masivního dřeva. Pohodlnost vám zase dopřejí měkké sedáky. Materiál volte podle vaši náročnosti a času na údržbu.

Kompletní nabídku moderních designových židlí najdete na našem partnerském internetovém obchodě DesignOutlet.

Štítky: Jídelní židle, Stolování

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ