Magazín: Duel mezi vzory v interiéru - pruhy nebo kruhy?

Duel mezi vzory v interiéru - pruhy nebo kruhy?

09. října 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Potřebujete svůj interiér zvětšit, zmenšit, zúžit či rozšířit? Zatímco muži a ženy vyhledávají takovouhle pomoc v posilovnách a u doktorů, tak v interiéru je třeba se nad tím trochu zamyslet. A jak na to?

Pruhy a kruhy v interiéru
Zdroj obrázku: pinterest.com

Někteří se výrazných změn v interiéru bojí, jiní je přímo vyhledávají. Při použití proužků a kroužků se však není čeho bát - tedy pokud je správně použijete. S těmito vzory se dá krásně kouzlit. Nebojte se tedy proměnit fádní až nudně jednobarevnou stěnu v originální stěnu se zajímavým dekoracem, který bude vašemu interiéru slušet.

Proužky v interiéru
Zdroj obrázku: pinterest.com

1. Proužky - proužkománie

Jak je známo na oblečení - proužky můžou rozšiřovat nebo zúžit dané místo. Tak je to i v interiéru. Není se čeho bát. Myslete na kouzla ve stylu optických klamů - ty dokážou i nemožné. Pokud je požadovaná místnost příliš malá, pak ji doplňte o horizontální pruhy, které ji zvětší. Pokud je naopak vaše místnot příliš velká a nevíte, jak ji správně zařídit nábytkem, aby nevypadala příliš hole, pak proužky použijte vertikálně a uvidíte tu změnu.

Pruhy na stěně v interiéru
Zdroj obrázku: pinterest.com

Speciální tip: pokud je váš interiér opravdu příliš velký a má dobře rozmístěné okna, pak se nebojte použít výrazné barvy, které dodají ten správný šmrnc. Dalším plusem může být i možné snížení stropů, při použití správných barev.

pruhovaný interiér
Zdroj obrázku: pinterest.com

Na co si dát pozor?

Aby vám interiér nepřipomínal spíše cukrárnu se špatným sortimentem, pak si dejte pozor na pár drobností, které můžou být více než důležité. Dekor nemusí být nutně na všech stranách místnosti - naopak je dobré dekor použít jen na jednu stěnu a zbytek místnosti zařídit vhodným nábytek (třeba jednobarevnou pohovkou, na kterou dáte pruhované polštáře). Pruhy můžou být různě široké a dlouhé - experimentujte s nimy a budete mít hravý interiér.

Pruhovaná stěna v interiéru + poličky
Zdroj obrázku: moje-bydleni.cz

2. Hravé a milé kroužky

Kroužky mají hned několik výhod. Působí, jak už napovídá nadpis, hravě, mile, ale také dokáží zútulnit domov. Znázorní vám kreativitu, myšlení a dají se použí hned v několika provedení. Pro ty, kteří se bojí jít hned do dekorování stěn kroužky, tak můžete zatím začít s dekorováním menších ploch, jako jsou polštáře, záclony, různé potahy, koberce, ...

Kruhy v interiéru
Zdroj obrázku: pinterest.com

Speciální tip: Dekorovat nemusíte pouze stěny. Existují i různé samolepící pruhy různých velikostí a barev, kterými můžete polepit tmavý nábytek, stěny, zrcadla apod.

Hravé puntíky v interiéru
Zdroj obrázku: pinterest.com

3. Můžou se pruhy a kruhy zkombinovat?

Obecně platí, že tyto dva dekory se k sobě hodí. Ladí spolu krásně, i když nemají stejné tvary. To samé platí i o ostatních tvarech. Pruhy můžete sladit i se zaoblenými částmi, jako jsou květy, listy apod. Jediné, na co si přímo musíte dát pozor je výběr barev. Pokud is tedy nejste jistí, vždy začínejte dekorovat od menších ploch a kombinovat méně barev. Dobrým tipem, je si vzít papír a jen si načrtnou i třeba pomocí pastelek, jak budou vypdat dané barvy a tvary.

Proužky a květiny v interiéru
Zdroj obrázku: pinterest.com

Jaký názor na tyto dva dekory máte vy? Máte je doma také nebo jste spíše pro jednotné stěny, které mají jednu barvu?

Štítky: Design

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ