Magazín: Dýhovaný nábytek

Dýhovaný nábytek

10. září 2014 Rubrika: O nábytku

Bezesporu se jedná o nábytek, který je velice kvalitní, bytelný a praktický. Mezi řadou odborníků je dokonce upřednostňován před masivem. Přemýšlíte o tom, že si pořídíte nový nábytek z dýhy, ale stále vám chybí více informací? Pojďme se zaměřit na všechna důležitá kritéria, která byste měli znát, než si dýhovaný nábytek pořídíte.

Vitrína/Prosklenná skříň Civic - vysoký lesk TV stolek s policí a 2 dvířky Civic Dýha

Výroba šetrná k přírodě

K výrobě dýhovaného nábytku se musí používat kvalitní materiály, bez nich by výroba dýhy nabyla možná. K výrobě používáme DTD a MDF desky, po zpracování se na ně pokládají dřevěné pláty o tloušťce 0,3-0,5 mm, které se získávají loupáním, krájením někdy i řezáním. Výroba je také šetrná k přírodě. Věděli byste proč? Z jednoho urostlého stromu se dá totiž vyrobit až 200 skříní, kdežto kdybyste vyráběli skříně z masivu, z jednoho urostlého stromu se vyrobí jen 5 skříní.

Odolnost

Jelikož si nábytek pořizujete na pár let, každý z vás má jisté nároky na jeho údržbu, zejména mladé rodiny, které mají doma malé rošťáky. Jak byste se měli zachovat, pokud by vám vaše dítko počmáralo nábytek třeba zvýrazňovacím fixem? Stačí být v pohotovosti a mít po ruce hadřík a technický líh. Nemusíte se obávat, dýhovaný nábytek zůstane nepoškozený.

Jednou z dalších běžných situací je rozlité pití. Běžně se stává, že vylijete kávu nebo nějakou sladkou limonádu na stůl. I když obsahuj silná barviva, nábytku neuškodí. Postačí vám opět hadřík a prostředek na mytí nádobí.

Inspirace

Dýhovaný nábytek působí elegantně, vzdušně a moderně. Stejně tak jako naše designová kolekce dýhovaného nábytku Civic, kterou naleznete na našich partnerských stránkách DesignOutlet. Řada Civic je představitelem moderního designu s čistými minimalistickými liniemi. Vyznačují se kvalitním zpracováním moderních a přírodních materiálů.

Štítky: Nábytek

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ