Magazín: Estetika a přirozenost v podání Francise Cayouettea

Estetika a přirozenost v podání Francise Cayouettea

10. dubna 2014 Rubrika: Světoví designéři

Původem Kanaďan se narodil v roce 1969, vystudoval v pařížském Montrealu a v roce 1999 si otevřel svou vlastní designovou kancelář Unit10 design v Kodani. Řeč je samozřejmě o nadaném a charismatickém designérovi Francisi Cayoettovi.

Kanadský designér milujeesteticky dokonalý design

Design Francise Cayouetta je charakterizován silnou empatií pro každodenní život s citem pro průmyslové funkční aspekty designu. Tento světoznámý designér vyvinul velké množství nejen domácích doplňků, ale i elegantní produkty životního stylu, či mnohé bytové doplňky mezi něž patří například stojan na časopisy MagZ.

Spolupracuje nejen se skandinávskými, ale i mezinárodními společnostmi na inovaci a vývoji produktů. Ve značné míře se jedná o práci ve velkém měřítku, převážně na malých sériích výrobků.

„Při zahájení projektu je vždy nutné se zaměřit na využití a estetickou stránku výrobku, pak je to o nalezení rovnováhy mezi formou jazyka, praktickými funkcemi a proveditelností počátečního nápadu ve srozumitelný produkt. Chci aby výsledek byl překvapivý, inovativní, ale zároveň přirozený.“

Štítky: Design, Designéři, Designové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ