Magazín: Helsinki Design Week: Dostanou se severské novinky k nám?

Helsinki Design Week: Dostanou se severské novinky k nám?

20. září 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Na jakémkoliv Design weeku, který se mimochodem pořádá i na našem území, se můžete inspirovat. Nás ale nejvíce zajímají horké severské novinky, které se zanedlouho mohou dostat až k nám, tak jsme si jako téma dnešního článku vybrali největší akci pořádanou na severu Evropy!

helsinki-design-week-kavarna
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/512214157603407631/

Jedna z největších designových akcí v severní Evropě se konala od 1. do 11.9 ve finských Helsinkách. Tento ročník se nesl v duchu inovací, vystoupení z komfortních zón a po designérech bylo požadováno, aby své produkty propracovali až do samotného detailu a nebáli se být kritičtí.

Hanna od KRISTOFFERA HEIKKINENA

Netradiční poličku pro knihy navrhl Fin Kristoffer Heikkinen. Má tři různé části, které můžete kombinovat jak se vám zachce. Jedná se o jednoduchý a elegantní produkt, jehož hlavní výhodou je velká variabilita a přizpůsobení se téměř jakémukoliv modernímu prostoru. Polička je vyrobena z recyklovatelných materiálů.

Hanna-helsinki-design-week
zdroj obrázku: s3.amazonaws.com/media.interiordesign.net/easy_thumbnails/thumbs_2._Kristoffer_Heikkinen_Hanna_-_Protoshop_.jpg.770x0_q95.jpg

Korematsu chair od studia KAKSIKKO

Překvapivě pevná, ale přitom lehká a pohodlná je židle z návrhů studia Kaksikko. Její autoři se řídili "zákony" severského designu, takže je patrné, že patří do míst vyznávajících naprostý minimalismus.

zidle-design-helsinki-week
zdroj obrázku: studiokaksikko.com/procuct3/

Havukko od JONASE HAKANIEMIHO

Lampa mnoha různých tvarů a velikostí kombinující finský minimalistický design a unikátní dřevěná vlákna. Lampa Havukko je produktem dlouhé finské tradice zahrnující zpracování dřeva a dokáže prosvíti malé i velké prostory. Znovu se hodí naprosto kamkoliv, protože její tvar, materiál i barva jsou neutrální.

Helsinki-Sukarwood
zdroj obrázku: s3.amazonaws.com/media.interiordesign.net/easy_thumbnails/thumbs_5._Havukko_pendant_-_Option_1.jpg.770x0_q95.jpg

Tovi shelves od Hanny-Kaarin Heikkilä a Anni Pitkäjärvi

Čisté a jednoduché linie společně s rozmanitými materiály a povrchy, tak by se daly charakterizovat poličky od dua finských autorek s názvem Tovi. Všechny objekty jsou nejen designově originální, ale naprosto praktické a funkční. Můžete je použít na nejrozmanitějších místech, protože nemají jednotný vzhled, který by se hodil např. pouze do kuchyně či ložnice.

Tovi-shelves-design-week-helsinky
zdroj obrázku: luomocollective.fi/Tovi

Designová lampa Valopilleri

Valopilleri v překladu znamená lehká pilulka a přesně tak vypadá i lampa vyrobená ze skla a finského tradičního materiálu - dřeva. Unikátní a inovativní design nejen skvěle vypadá, ale jeho designéři a výrobci měli na mysli i dopad svých výrobků na přírodu. Snažili se hlavně o minimální zasahování do přírody.

designova-lampa-valopilleri
zdroj obrázku: static1.squarespace.com/static/578a69eb893fc0d1c0dc8b4b/t/57b361c829687ff990dd66e0/1471373784549/06.jpg?format=1500w

Na více informací a představovaných výrobků se podívejte na oficiální stránky finského Design weeku zde.

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designéři, Designové dekorace, Lampy

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ