Magazín: Inspirujte se létem: trendy závěsy

Inspirujte se létem: trendy závěsy

06. července 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Závěsy - na první pohled skoro nepotřebný doplněk v interiéru, který by měl být hlavně praktický. Sloužit svému účelu. Ale proč bychom je nemohli povýšit na skvělý letní doplněk interiéru?

zaves-do-detskeho-pokoje
zdroj obrázku: pinterest.com

Léto je tady a s ním i horké letní dny. Pokud je ale trávíme doma, potřebujeme před teplými slunečními paprsky pořádnou ochranu. K tomu nám jistě dopomohou i závěsy. Ale proč by nemohly vypadat skvěle a ladit k celému interiéru?

K letnímu interiéru se budou hodit hlavně barevné a vzorované závěsy.

zlute-zavesy-v-obyvaku
zdroj obrázku: pinterest.com

Přemýšlejte, ale ne zbytečně moc

Při koupi závěsů je potřeba přemýšlet o tom, co už máte doma za doplňky či nábytek. Pokud ve vašem interiéru dominuje určitá barva, měli byste se držet v podobném duchu. O souhře všech barev v interiéru přemýšlejte, ale ne zbytečně moc. Někdy mohou barevná kombinace a zvláštní vzor do interiéru přinést speciální atmosféru.

ruzne-barevne-zavesy
zdroj obrázku: pinterest.com

Hleďte i na kvalitu a funkce

Závěsy mohou hlavně v horkých letních dnech skvěle chránit dům či byt před teplem, pokud tedy vyberete ty správné. Některé izolují i hluk zvenčí. Do ložnice se nejvíce hodí takové závěsy, které nepropustí ani kousek světla, aby se vám dobře spalo. Do obýváku se dávají spíše vzdušnější kousky, aby umocňovaly celkový dojem z prostoru a zvětšovaly ho.

barevne-vzorovane-zavesy-v-koupelne
zdroj obrázku: pinterest.com

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ