Magazín: Intuitivní a svá Maria Berntsen

Intuitivní a svá Maria Berntsen

03. března 2014 Rubrika: Světoví designéři

„Vždy jsem si přála přijít s formou umění, která by zasáhla lidské smysly. Design mi to umožnil.“ Dánská designérka Maria Berntsen vystudovala architekturu ve Francii. Dnes spolupracuje s několika designérskými společnostmi, včetně světoznámé značky Stelton. Navrhuje šperky. nábytek, či dekorativní předměty. Je zkrátka designérkou na plný úvazek.

Dánská designérka Maria Berntsen

Maria  svou designérskou kariéru zahájila v roce 1992, kdy začala pracovat jako průmyslový designér ve svém vlastním studiu Industries design, které funguje úspěšně dodnes. Pracuje předvším intuitivně a smyslově. Její designérské nápady jsou většinou želízky v ohni v tom smyslu, že něco navrhne a následně to nabídne designérským společnostem. „Intuice je velmi důležitým faktorem v tom, jak pracuji. Snažím se dostat do kontaktu se svými emocemi, tak abych byla schopná dosáhnout požadovaného výsledku své práce.“ Oblými tvary svých produktů se snaží v lidech navodit duševní pohodu, neboť si dle jejího názoru lidé neuvědomují jak moc tvary produktů zasahují do jejich psychiky.

Designérka sama přiznala že kreslení není nic pro ni, raději pracuje rukama a navrhuje trojrozměrné tvary. Ke zhmotnění svých představ nejraději využívá rýsovacích potřeb a počítače. Produkty, které vytváří jsou většinou tvarované, či frézované, proto k následné výrobě využívá především tvárných materiálů. O jejím inklinování k neostrým a nešpičatým věcem svědčí i kolekce misek Kontra, kterou navrhla pro společnost Stelton, nebo designová konvice na mléko Beak navržená pro Georga Jensena.

Pokud vás profil svéhlavé designérky Marii Berntsen zaujal neváhejte navštívit její oficiální stránky, kde se dozvíte více informací.

Štítky: Dánsky design, Design, Designéři, Georg Jensen, Severský design, Stelton

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ