Magazín: Jak docílit předvánočního úklidu s úsměvem na rtech?

Jak docílit předvánočního úklidu s úsměvem na rtech?

19. prosince 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Za pár dní jsou Vánoce, tak rychle to uteklo. Pokud jste si ještě na vašem seznamu nestihli odškrtnout předvánoční úklid, neděste se. Jde to i s úsměvem na tváři.

Vánoční úklid

FOTO: apartmentgeeks.net

Babička, dědeček, teta, strýček, maminka, tatínek, sourozenci a ještě k tomu tchýně a tchán. Snad celé příbuzenstvo se stihne otočit ve dveřích během svátků. Já už se snažím dopředu předvídat, kam babička bude lézt a hrabat.

Zapojte rodinu

Pokud už máte doma větší ratolesti, neváhejte je zapojit. Ať vědí, co je čeká a co úklid obnáší. Já s radostí do těchto prací zapojuji svého přítele, který se už nesnaží moc protestovat. Já vyluxuju a on vytře.

Pryč s prachem

Chybí vám doma „ švédská utěrka“? Neotálejte a utíkejte do první drogérie. Bez modrého hadříku prach neutírám. Stačí vyprat bez saponátů v čisté studené vodě, vyždímat téměř do sucha a můžete začít. Pokud používáte sprej proti usazení prachu, můžete očistěný nábytek ještě přestříknou a znovu přetřít.

Snadné mytí oken

FOTO: shinethroughwindows.com

Okna jsou vizitkou

Snad jedna z nejhorších prací, které jsou. Mytí oken. Závidím všem, kteří bydlí v rodinném domě, bytě a mají normální ventilačky. Já bydlím ve starém činžáku, kde musí být původní okna, nebo alespoň taková okna, která korespondují s dobou výstavby. Což znamená, že v kuchyni mám místo obyčejného jednoho většího okna asi 8 skleněných tabulí. A to nemluvím o obývacím pokoji...

Vemte si váš oblíbený přípravek, okna omyjte a vyleštěte je suchou klasickou utěrkou. Alespoň mě nedělají žádné čmouhy, nezůstává po nich žádný jemný prach a leštění je o dost rychlejší a jednodušší. Zkrátka jde to jako jedna báseň.

Pokud nechcete mít výčitky svědomí, projděte si doma ještě vaše skříňky a šuplíky. Pokud se vám nějaký z nich nebude zdát zcela uklizený, povycházejte co můžete a poskládejte.


Jak říká moje babička: z jedný vody šup na plot. Takové rychlejší předvánoční uklízení, které zvládnete za jedno dopoledne. A musí to přece stačit!


Pak si dejte nohy na taburetku, zapalte si svíčky, udělejte si něco dobrého k pití a s klidným a čistým srdcem si můžete užívat pohodovou vánoční atmosféru.

Štítky: Taburetky

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ