Magazín: Jak se nezbláznit ze stěhování?

Jak se nezbláznit ze stěhování?

18. května 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Pokud už jste se někdy stěhovali, jistě to znáte. Vše se nachází v krabicích a nezřídka se stává, že nemůžete najít to, co zrovna nejvíce potřebujete. My vám dnes představíme vychytávky, díky kterým se ze stěhování nezblázníte!

zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/90775748712588302/

Při stěhování se prostě vyplatí mít organizační schopnosti, ale pokud je nemáte, rozhodně se můžete řídit jednoduchými pravidly, které vám pomohou. Existuje hned několik vychytávek, díky kterým uděláte z nepříjemné zkušenosti rychlou a účinnou akci. Jak si stěhování usnadnit? Přečtěte si následující tipy!

Přestěhovat se svépomocí, nebo si najmout firmu?

Nejdříve si musíte zodpovědět tu nejdůležitější otázku: mám dost peněz na to, abych si mohl/a najmout stěhovací firmu? Pokud se rozhodnete pro odborníky, můžete si být jistí, že stěhování proběhne v poměrně krátké době bez větších starostí. U stěhováků existují různé tarify, a vše záleží na tom, zda chcete věci pouze přestěhovat, nebo i zabalit. Stěhování vás pak vyjde minimálně na několik tisíc, ale proběhne ve velmi krátké době, v klidu a vy se nepředřete.

Pokud ale chcete ušetřit peníze, některé věci zvládněte přestěhovat sami, s pomocí rodiny a kamarádů. Musíte se však smířit s tím, že pojedete autem několikrát a myslete i na to, že některé věci se do malého auta vůbec nevejdou.

krabice-interier-stehovani-organizace
zdroj obrázku: kontengo.com/img/conocenos.jpg

Jak se co nejlépe zabalit?

Pokud se rozhodnete balení obstarat sami, rozhodně vám nebudou stačit dvě malé krabice od bot a jedna lepenka. Základem jsou pevné stěhovací krabice, kvalitní bublinková fólie, široká izolepa, lepící papírky s centrofixem, provázky a pevné pytle na další věci.

Na co se rozhodně nevykašlat:

1) Nápisy na krabicích jsou rozhodně základ! Klidně krabice popište ze všech stran, ať pak i z dálky vidíte, co v ní je. Rozhodně se také vyplatí dávat stejné věci k sobě - nemíchat například nádobí z kuchyně s dekoracemi z obývacího pokoje.

2) Těžké věci balte do menších krabic. Pokud dáte například 40 knih do jedné krabice, rozhodně ji pak neuzvednete.

3) U nábytku dejte pozor hlavně na hrany a obalte ho do bublinkové fólie, aby se neoprýskal. Zkuste nábytek rozložit na několik menších dílů, aby se dobře stěhoval.

krabice-zena-stehovani
zdroj obrázku: s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b6/69/85/b6698572f5aab46618ea3f293a5f2645.jpg

Připravte si nouzové zavazadlo

Stěhování je téměř vždy stresovou záležitostí, která trvá minimálně jeden celý den. Vybalování zabere dní klidně několik, a tak si připravte tzv. nouzové zavazadlo. Dejte do něj vše, co budete následující dny potřebovat. Kromě základního oblečení i ručník, kosmetiku, jednu sadu nádobí, všechny doklady, peníze, léky, počítač s mobilem a příslušné nabíječky a nezapomeňte ani na toaletní papír.

stehovani-tipy
zdroj obrázku: rent.com/blog/wp-content/uploads/sites/2/2015/06/The-14-Most-Legit-Packing-Tips.png

Nedělejte kompromisy

Stěhování je nejlepší možností, jak znovu probrat všechny své věci a některých z nich se zbavit. Buďte nekompromisní a opravdu se rozlučte se vším, co už jste delší dobu nepoužili a zbytečně se s tím netahejte do nového domova.

Platí to i pro starý nábytek či elektrospotřebiče. Obojí jednoduše odevzdáte ve sběrném dvoře a za likvidaci nemusíte nic platit. Oblečení darujte na charitu - ve většině měst existují speciální kontejnery na textil.

krabice-stehovani
zdroj obrázku: hbu.h-cdn.co/assets/cm/15/04/54c1318b6682d_-_nevergidridof-b6af6z.jpg

A hlavně, budte v klidu!

Jeden článek o stěhování už jsme psali, dozvíte se v něm, co si nezapomenout zabalit s sebou do nového domova!

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ