Magazín: Jak zařídit dětský pokoj? Od kojence po studenta

Jak zařídit dětský pokoj? Od kojence po studenta

01. července 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Zařízení dětského pokoje je snad tou nejtěžší disciplínou, která může rodiče potkat. Dítě ze stávajícího zařízení rychle vyroste, a tak je třeba se nad nábytkem i dekoracemi pořádně zamyslet. Na co byste neměli zapomenout?

jak-zaridit-detsky-pokoj
zdroj obrázku: pinterest.com

Kojenec

Pokud máte doma malého kojence, obecně se doporučuje žádný pokoj ani oddělenou místnost nezařizovat. Z kojence se brzy stane batole a nejlépe je mu stejně v blízkosti rodičů. Aby totiž při neustálém budění nemuseli nikam odbíhat a o malé miminko se neustále bát, nejlépe bude jeho dětské postýlce v ložnici rodičů.

Samostatná postýlka je ale pro kojence nezbytná, měla by být pohodlná a dobře zabezpečená. Nezapomeňte ani na přebalovací pult, to je druhá a poslední věc, kterou bude takto malé dítě potřebovat. Vše dobře zabezpečte.

zarizeni-pokoje-pro-kojence
zdroj obrázku: pinterest.com

Batole

Malé batole většinou vyžaduje svůj vlastní prostor, protože je hodně živé a zvídavé. Má potřebu vše zkoumat a ochutnávat, a tak bude vaší největší starostí celý prostor domu či bytu zabezpečit. Ochránit ho před proudem v zásuvkách, ostrými rohy i otevíráním velkých skříní.

Nejlépe se malému batoleti zavděčíte jednoduchou prolézačkou, kterou bude moct zkoumat pořád dokola. Také už bude mít určité množství hraček, ty nejlépe uskladníte do nějakých boxů. Vše co bude nějakým způsobem barevné, hlasité či ze zajímavého materiálu ho bude zajímat nejvíc.

zarizeni-pokoje-pro-batole
zdroj obrázku: pinterest.com

Předškolák

Předškolák má většinou už svůj vlastní pokoj, do kterého se může před otravými rodiči ukrýt. Vyhovují mu rozličné tvary skříněk a postele a spoustu hraček. Miluje stany a domečky ve kterých si vydrží hrát hodiny.

Pro dítě předškolního věku bude také vhodné pořídit velkou tabuli, na kterou bude moct kreslit a čmárat dle vlastní fantazie. Nábytek by měl být opět bezpečný, ale s velkým úložným prostorem a praktickými zásuvkami.

predskolak-zarizeni-pokoje
zdroj obrázku: pinterest.com

Školák

Dítě nacházející se na základní škole opět potřebuje svůj vlastní prostor, kterému by měl vévodit dobrý pracovní stůl a pohodlná židle. Obojí musí mít správnou výšku, vyžaduje dostatek přirozeného světla a hlavně z vysedávání nesmí dítě nic bolet.

Důležitou součástí jsou také lampičky a jistě i knihovna, do které bude odkládat zajímavé knihy či učení.

zarizeni-pokoje-pro-skolaka
zdroj obrázku: pinterest.com

Student

Jak zařídit pokoj pro puberťáka? Rozhodně ho neoslníte dětským nábytkem ani zajímavými dekoracemi. Má svůj vlastní styl, který se rodičům zas tak často nelíbí.

V tomto věku většinou přichází celá proměna interiéru, protože student má jiné priority, než malý školák. Opět je ale hlavní součástí pokoje pracovní stůl s počítačem a pak nějaké oddechové místo.

Dívkám se jistě bude líbit kosmetický stoleček s velkým zrcadlem, klukům zase obří fotbalový míč na sezení nebo malý stolní fotbálek.

pokoj-pro-studenta-pubertka-teenagera
zdroj obrázku: pinterest.com

Štítky: Design, Lampy, Nábytek, Osvětlení a svítidla, Stolní lampy

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ