Magazín: Jarní žárovkové DIY, kterému neodoláte

Jarní žárovkové DIY, kterému neodoláte

23. března 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

V sobotu k nám oficiálně doputovalo jaro. Už se také nemůžete dočkat voňavých jarních víkendů prohřátých slunečními paprsky? K zpříjemnění prvním teplých dnů jsme pro vás přichystali tipy na originální dekorace, které si můžete vytvořit ze starých žárovek.

1) Květina v žárovce

Že vás to někdy nenapadlo? Žárovka má skvělý tvar, který může suplovat vázu na květiny. Až půjdete kolem květinářství, vezměte tam pár tulipánů nebo barevných hyacintů a obyčejnou sklenku vyměňte za žárovku. Aby se vám žárovky nerozkutálely, poskládejte jich více k sobě, nebo je ohraničte větší nádobou.

kvetiny-v-zarovkach
Zkuste žárovky zavěsit do vzduchu jako na obrázku, vypadá to kouzelně!

2) S žárovkou kolem světa

Žárovky mají unikátní tvar, který svou kompozicí připomíná horkovzdušný balón a toho se dá využít. :) Skleněnou část potáhněte libovolnou látkou a dolů zavěste malý košíček pro pasažéry a originální dekorace je na světě. Pak už stačí jen zavěsit a balón může poletovat u vás doma.

zarovka-jako-horkovzdusny-balon
Roztomilá dekorace se bude krásně vyjímat v dětském pokojíku nebo zavěšená pod lustrem.

3) Industriální efekt

Ve světě teď zažívá boom industriální design, který čerpá inspiraci z čistého a úsporného prostředí továren a výrobních hal. Jeho atmosféru navodíte i originálním poskládáním žárovek, které vytvářejí efekt ledabylého zavěšení na šňůru.

industrialni-kuchyn
Podobné osvětlení můžete použít třeba u kuchyňské linky.

4) Okořeňte si kuchyň!

Žárovky mohou také skvěle posloužit jako originální baňky na nejrůznější druhy koření. Odstraňte dolní kovovou část a použijte místo ní korkovou nebo plastovou zátku, aby koření vydrželo dlouho voňavé. Můžete například upravit špunt od vína, aby pasoval do žárovkového otvoru.

zarovky-jako-nadoby-na-koreni
Nádobky pak můžete umístit do přihrádky, anebo si na ně vytvořit originální stojánek jako na obrázku.

5) Hravé jarní včeličky

Na závěr tip na roztomilé včeličky, které ocení hlavně děti. Žárovku stačí namalovat barvami a připevnit křidýlka a tykadla. Výrobky pak zavěste na libovolné místo a vykouzlite si tak doma jarní atmosféru.

vcely-z-zarovek
Hravé včelky vám vykouzlí úsměv na rtech.

Zdroj fotografií: www.boredpanda.com, www.pinterest.com

Štítky: Osvětlení a svítidla

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ