Magazín: Kolik je hodin?

Kolik je hodin?

14. prosince 2012 Rubrika: Designové doplňky

Bez hodin se dnes nepohneme ani na krok. Dnes se již velmi nedíváme na náramkové hodinky, ale spíše na display telefonu. Je jedno, co preferujete, ale bez nějaké časomíry je neradno existovat. Vždyť jak byste přišli ve správný čas na správné místo?

staré hodiny změří čas a jsou i retro dekorací

Začali s tím staří Egypťané

Čas začali sledovat již staří Egypťané před několika tisíci let. Vymysleli na to jednoduchý systém, kdy zapíchli obyčejný kůl do země a sledovali jak se točí slunce a jaký stín při tom vrhá kol. Od dřevěného kůlu přešli k více dizajnovejším modifikacím z kamene, později z mramoru.

Časové znamení ohlásilo deset hodin

Bez času je dnes člověk úplně ztracený. Budík na 6:30, v 8:00 sedět v kanceláří, o 11:00 na přednášce, o 19:30 rande, o 15:45 jede vlak k babičce ... Čas je velmi důležitý a každá vteřina hraje důležitou roli. Čas je náš osobní diktátor.

Praktické a designové řešení

Dnes naštěstí nemusíme stavět na zahrádce sluneční hodiny a být ve stresu, když náhodou slunce zajde za oblak. Na výběr je velké množství hodin - od malých nenápadných až po nepřehlédnutelné. Záleží jen a jen na vašem vkusu a stylu, který preferujete. Moderní? Luxusní? Nebo snad romantický? Nabídka je široká!

Štítky: Designové hodiny

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ