Magazín: Kouzlo zrcadel

Kouzlo zrcadel

15. května 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Umístěte do vašeho domu zrcadlo tak, abyste z něj vytěžili úplné maximum. Poradíme vám, jak na to!

svetla-jidelna
Zrcadlo může být i velmi výrazným prvkem ve vašem interiéru - stačí, když vhodně zvolíte jeho rám.

V současnosti se snad žádný z interiérů neobejde bez zrcadla a to především proto, že my ženy se do něj potřebujeme chtě nechtě dívat hned několikrát denně. Kdybychom to spočítaly, mohlo by to být klidně i 30 krát, co myslíte dámy?

Je nenahraditelné!

Když opomeneme jeho hlavní úlohu, zrcadla umí plnit i další funkce. Nejprve začněme tím, že se hodí naprosto do jakéhokoli interiéru, ať už se jedná o ryze moderní styl, industriální, retro, vintage nebo luxus. Vynikne naprosto všude.  Mimo jiné dokáže vytvořit iluzi prostornějšího interiéruopticky zvětší prostor
a dodá mu více světla.

Takový fígl využívejte především v malém interiéru a nebo v takových místnostech, kde nejsou okna
a přicházíte tedy o běžné denní světlo. Typickým případem jsou koupelny. Zrcadlo určitě zakomponujte i do dlouhých tmavých chodeb, kde prosvětlí šero.

koupelny-zrcadlo
Abyste nenarušili celkový dojem, vyzkoušejte jednoduchá zrcadla, ale za to velkých rozměrů.

Vytvořte pořádný odraz

Možná vám to může připadat přehnané, ale výsledný efekt je ohromující. Zavěste velké zrcadlo na stěnu, tak ať klidně zaujímá větší část stěny. Váš interiér bude elegantní, vzdušný a více prosvětlený. Proto, abyste zvýraznili tento nadčasový a dekorativní prvek, zvolte také vhodný rám. Nebojte se nápadných a mohutných rámů třeba jako jsou ty dřevěné.

vyrazna-zrcadla-v-interieru
Velká zrcadla s dominantním rámem - váš interiér získá hned jiný šmrnc.

Přijměte proud pozitivní energie

Staré Čínské umění Feng Shui se zabývá také nastolení harmonie zrcadel v interiéru. Naučte se přijímat pozitivní energii několika jednoduchými, byť zásadními tipy. Podle tohoto starého učení je přítomnost zrcadel nezbytná při tvorbě harmonického a pozitivně působícího interiéru.

Tak tedy, zrcadlo neumisťujte nikdy naproti dvěřím nebo oknu, podle Feng Shui by přicházející energie byla odražena zpět. Pokud umístíte zrcadlo naproti jídelnímu stolu, můžete očekávat hojnost a bohatství. Pro změnu v koupelnách zrcadlo symbolizuje vodní živel a přináší silný proud pozitivní energie. A co nikdy nedělejte? Neumisťujte zrcadlo přímo na konec chodby, to by mohlo právě odvrátit proudění pozitivní energie.

Zrcadla zkrátka umí kouzlit!

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ