Magazín: Kus lodi u vás doma. Cože?!

Kus lodi u vás doma. Cože?!

26. července 2015 Rubrika: O nábytku

Už od mala nás fascinují záběry na lodě, které mají luxusní interiér z teaku, který přežije i pod vodou. Ale co takhle nábytek, díky kterému se můžete cítit jako na palubě lodi a vydrží vám také takhle dlouho?

Magický teak

Kořeny teaku sahají do daleké Indonésie, kde z tohoto dřeva vznikaly předměty pro denní potřebu. Vznikaly postupně a každý měl svůj příběh a historii. Mnozí se budou divit, ale je tomu dodnes. Teak je opravdu ojedinělé dřevo, které si zachovává svou strukturu po desetiletí. Ptáte se, jak je to možné? Teak totiž obsahuje velké množství oleje a silic, které uchovávají vnitřní strukturu dřeva. Navíc, dřevo chrání před škůdci a hnilobou.  Proto se nebojím říct, že dřevo je ideálně vyschlé (dokonce více než 100 let) a tím získává na své kvalitě.

Hannah skříň, teak , detail úchytů
Detail úchytů - Skříň Hannah

Není dřevo jako dřevo

V obchodních domech s nábytkem se setkáváme s různými lákadly, které propagují daný výrobek.  Ne vždy je propagace pravdivá a my se rozhodneme pro koupi daného výrobku např. na základě velmi lákavé ceny, aniž bychom blíže prozkoumali materiál. Poté se doma chytáme za hlavu, jaký šunt jsme si koupili.

Teak strom
Stromy teaku, zdroj: treepicturesonline.com

My vám s radostí představujeme nábytek, který je vyroben z výše popisovaného teaku a zajistí vám investici, která se vám vrátí. Jedná se o masivní dřevo, které dokonce můžu nazvat i jako zázračné. Tomuto dřevu opravdu nevadí jakákoli vlhkost, povětrnostní vlivy, výkyvy počasí, přímý slunečný svit a jiné nepříznivé podmínky. Proto se nemusíte bát nábytek postavit do koupelny či na chatu, kde v zimě netopíte. Jeho struktura totiž zůstane stále stejná.

Konferenční stolek teakový Celine, 80 cm
Konferenční stolek teakový Celine

Paleta barev nebo nábytek s patinou?

Teak se v 50. letech 20. století dostal do velké obliby k Dánům. Právě ti, tento jedinečný nábytek doplnili o patinu. Díky patině nám může nábytek připomínat venkovský styl, tradiční eleganci, ale také antický styl. Díky své univerzálnosti se hodí i do moderně zařízeného interiéru, z kterého se jako mávnutím kouzelného proutku stane dominantní interiér, který jen tak někdo nemá.  Tato patina je na dřevo přidělávána dodatečně, v kombinaci s masivem vám tak zaručí, že je každý kus jiný a tím originální.

Konferenční stolek teakový Orwell, 80 cm, detail
Konferenční stolek teakový Orwell

Příznivce ekologie potěší i fakt, že se jedná o recyklované teakové dřevo, které se tak velkou mírou podílí na ochraně životního prostředí.  Na výrobu tohoto nábytku tak nepadl ani jediný strom navíc a dřevo si tak uchovalo svůj osobitý příběh, který se zrcadlí v každém kousku nábytku zvlášť.

Skříň s dveřmi a policemi Hanah
Skříň s dveřmi a policemi Hannah

Cena. A je fakt krásná.

Zařizování interiéru bývá mnohdy finančně velmi náročné.  Tady vás, ale potěší fakt, že se jedná o kousky za zaváděcí ceny. No uznejte, kvalitní nábytek, který je originální a za velmi lákavou cenu, není to paráda? Nevěříte?  Stačí kliknout na jakýkoli odkaz, který se nachází pod fotografií, a můžete se přesvědčit.

Štítky: Dánský nábytek, Komody, Nábytek, Skříně

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ