Magazín: Květinové DIY

Květinové DIY

05. dubna 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Konečně je tady jaro plné kvetoucích třešní, voňavých narcisů, tulipánů a dalších květin. Ne všechny však musí skončit v květináči. Pojďte si z nich s námi vytvořit květinovou dekoraci, která projasní váš interiér.

Zdroj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/07/c1/25/07c125d9c85c3146326b522d6e39d538.jpg

Prostřednictvím dnešního DIY projektu si doneseme kousek jara přímo k nám domů. Zaplníme totiž květinami plastická písmena nebo jakékoli další tvary a obrazce, které si vymyslíme.

Co budeme potřebovat:

pivoňky, narcisy, tulipány nebo jakékoli jiné květiny

karton

řezačku na karton nebo nůžky

alobal

květinářskou aranžérskou hmotu

lepicí pistoli

barvy

Zdroj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/8c/08/4e/8c084ead28367852522a0dcfe0322d7a.jpg

KROK č. 1

Nejdříve si z pevnějšího KARTONU vyřežeme ŘEZAČKOU nebo vystřihneme pomocí NŮŽEK písmeno nebo jakýkoli tvar, který chceme řezanými květinami vyplnit. Nejlepší je nakreslit si písmeno nebo náš vybraný tvar na karton nejdříve tužkou. Usnadní nám to práci a tvar bude přesnější. Poté si z kartonu vyřežeme nebo vystřihneme delší pás, který nám poslouží jako stěny. Pokud si nejste jistí rozměry, stačí počítat nebo si na internetu vyhledat šablonu právě k vašemu písmenku nebo tvaru. Stěny přilepíme k první části LEPICÍ PISTOLÍ.

KROK č. 2

Stěny můžeme nabarvit nebo je nechat v barvě kartonu. Pokud je obarvíme, musíme následně počkat, až barvy dokonale zaschnou.

KROK č. 3

Vnitřek vysteleme ALOBALEM, aby se nám písmeno z kartonu nepromočilo. Následně jej vyplníme KVĚTINÁŘSKOU ARANŽÉRSKOU HMOTOU, kterou jsme měli předtím namočenou ve vodě alespoň 2 hodiny. Pokud se chystáte použít umělé květy, část s namáčením hmoty vynechejte. Aranžérská hmota se prodává v téměř každém větším květinářství, hobby obchodech nebo specializovaných prodejnách s výtvarnými potřebami.

Zdroj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/ba/9a/d1/ba9ad154962d71bc474302ee1b1d9c41.jpg

KROK č. 4

Přichystejte si KVĚTINY. Jen jen na vás, zda si vyberete čerstvé květiny nebo květiny umělé. Nakombinovat můžete několik druhů a barev nebo použít například jen pivoňky. Použijte fantazii. Poté už jen stačí květinám ustřihnout stonky tak, aby držely v květinářské aranžérské hmotě, ale nebyly příliš dlouhé.

KROK č. 5.

Květiny si můžete zkusit nanečisto položit jednu vedle druhé, abyste měli představu. Pokud si troufnete, můžete začít i bez příprav a opatrně je zapichovat do aranžérské hmoty dostatečně blízko u sebe. Dejte si pozor, aby vám nevznikly zbytečně velké mezery. Pokračujeme tak dlouho, až máme pokryté celé písmeno.

KROK č. 6

Máme hotovo! Stačí vymyslet místo, kam novou dekoraci umístíme.

Štítky: Bytové doplňky, Design, Interiérové dekorace

Barbora Celnarová

Jsem kreativec, social media nadšenec, detailista a puntičkář. Studentka Arts managementu s vášní pro běh. Jsem estét, který má rád řád a dobrodruh s touhou procestovat celý svět.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ