Magazín: Lucie Demlová z blogu Lucie white living: Vše vychází z mé představivosti

Lucie Demlová z blogu Lucie white living: Vše vychází z mé představivosti

11. března 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Pokud se ohledně bydlení rádi inspirujete na internetu, určitě navštivte blog Lucie white living. Jeho autorka Lucie Demlová bydlí na venkově, miluje bílou barvu, minimalistické interiéry a ráda předělává staré věci na nové. Na jejím blogu najdete nádherné fotografie všeho, co jí obklopuje.

lucie-deml
Lucie Demlová z blogu Lucie white living

Kde hledáte inspiraci pro svůj interiér?

Od doby co se stal bytový design mou velkou vášní, chodí inspirace téměř sama. Vše vychází především z mé představivosti. Snažím se nepodléhat současným trendům a ráda v interiéru využívám nadčasové a osobité prvky. Zkrátka to, co je mi srdcem blízké a nezáleží na tom, zda je určitá věc právě v kurzu.

Jak vás ovlivnilo přestěhování se z města na vesnici? Změnilo se něco razantně ve vašem bydlení?

Přestěhování z města na venkov na mě zapůsobilo jen pozitivně. Žít na vesnici byl můj velký sen. Člověk zde má větší možnost realizace svých zálib. Venkov ale není pro každého, k tomu je zapotřebí určitý osobní vztah. Něco jako vzájemná láska. Zahrada a dům vyžadují neustálou péči. Venkov vás na druhou stranu odmění klidem a výhledem do zahrady. Ranní snídaně na terase je k nezaplacení. Venkov zkrátka musíte milovat.

Máte ve svém domě nějaké oblíbené místo, na jehož vzhled jste pyšná?

Oblíbených míst v domě mám hned několik. Snažím se, aby celý interiér působil uceleně v jediném stylu. Tím nejoblíbenějším místem je pro mě rozhodně obývací pokoj.

lucie-white-living2
Fotografie z blogu Lucie Deml

Co vás tak fascinuje na bílé barvě, která vévodí vašemu interiéru?

Bílá je mým životním stylem a především láskou. Je projevem nadčasovosti, čistoty, vzdušnosti a minimalismu, který využívám nejen v bydlení, ale ve všech směrech mého života. Zkrátka dávám přednost jednoduchosti, kdy má každá věc své místo. Člověku se tak lépe dýchá.

Na vašem blogu můžeme vidět, že velmi ráda renovujete staré věci. Na který vámi předělaný kousek jste pyšná?

Kdybych si občas neušpinila ruce od barvy, nebyla bych to já. Pod ruce se mi dostala celá řada věcí od křesel, postelí až po kuchyni. Ale pokud je něco, na co jsem doopravdy pyšná, tak jsou to bezpochyby schody v obývacím pokoji. Vždy, když kolem nich projdu, usmívám se. Jsou totiž původní. Takové schody do nebe.

Máte pro naše čtenáře nějaké tipy, díky kterým se ihned stane jejich domov útulnějším?

Za sebe bych čtenářům poradila, že pravidlo „méně znamená více“ při zařizování interiéru platí dvojnásobně. Čím méně nábytku, tím víc se prostor neuvěřitelně provzdušní. Při kombinaci bílé se místnost opticky rozšíří. K rozšíření prostoru dále pomohou vhodně zvolená zrcadla. Já sama mám doma hned několik. K zútulnění domova pak stačí jen několik bytových doplňků od svícnů z čirého skla, polštářků, po čerstvé květiny na stole.

A co Lucii nejvíce zaujalo z naší nabídky?

lucie-vyber-produktu
Všechny produkty najdete na www.designlive.cz

Taburetka/stolička "pařez" Birch outdoor, 60 cm

Bříza je ideálním motivem severského stylu bydlení. Kombinace s parožím a kožešinami vytvoří ten pravý skandinávský domov.

Dekorativní polštář Vážka, sada 2 ks

Vážka je symbolem přerodu, radosti a novým startem. Tyto polštáře krásně vyniknou v křesle či na pohovce. Ideálním začátkem blížícího se příchodu jara.

lucie-vyber-produktu1
Všechny produkty najdete na www.designlive.cz

Čajový svícen Buddha na podstavci, 24 cm

Neotřelá bytová dekorace. Vhodná například do ložnice. Sama mám v ložnici hned dvě podobné sošky pro navození klidu a harmonie.

Váza keramická/stojan na deštníky Move

Jak nejlépe přivítat jaro, než s elegantní vázou umístěnou na jídelním stole s čerstvým pugétem tulipánů.

Lucii najdete na jejím blogu Lucie white living.

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ