Magazín: Moderní dnešek + včerejší retro = zítřejší nadčasovost

Moderní dnešek + včerejší retro = zítřejší nadčasovost

07. května 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Nebaví vás přizpůsobovat svůj domov všem moderním trendům? Nevyhazujte svůj oblíbený nábytek a dekorace. Ponechte je v interiéru a doplňte je pouze těmi kousky, které se vám líbí. Představujeme vám žhavý mix.

Moderní retro interiér
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/712694709752093037/

Jak už asi každý ví, tak retro design je čím dál tím více oblíbený a zažívá své opakované boom. Na druhou stranu tu máme moderní dobu a s ní i logicky moderní design, který hýbe světem. Co se ale stane když tyhle dva zdánlivě nesourodé styly spojíme dohromady?

Moderní retro interiér 1
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/398779741989875152/

Mezi moderní styl může patřit i oblíbený skandinávský design. Ten přináší do každého interiéru vzdušnou atmosféru a většinou světlé pastelové odstíny. Ty může doplňovat jemný chladivý sorbet, který k nim bude dokonale kontrastovat.

“Barvy inspirované přírodou, jako šedá, krémově růžová a máslově bílá vytvářejí přátelskou amotsféru plnou poholí a severské nadčasovosti”

Moderní retro interiér 2
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/477944579182969791/

Naopak tu máme druhou stranu - oblíbený retro styl. ten vzniká z každodenního života a proniká do našich domácností. Je to zajímavá souhra lehce opotřebeného jednoduchého designu a velkolepého řešení. Prolínají se v něm vzpomínky na minulost a často se dokonce říká, že je to styl našich babiček.

A na co retro styl sází? Většinou jsou to podzimní barvy, jako je zelená, oranžová či žlutá. Ty pak doplňuje hnědá. Tím ale rozhodně nekončíme. Oblíbené retro je známé svými dominantními vzory a materiály, jako: dřevo, samet nebo dokonce hedvábí.

Moderní retro interiér 3
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/382102349621554923/

Přesný návod na zařízení interiéru vám nedáme. Je na každým z vás, co se vám líbí a to si podle citu dejte dohromady. Co vám ale s radostí poradíme, je pár tipů na konkrétní kousky nábytku a dekorací.

DesignOutlet

1. Nástěnný věšák s policí Kiruna, 2. Konferenční stolek skleněný Kalinka, 3. Jídelní stůl Benet, kulatý, 4. Křeslo s područkami Alia, šedá, 5. Taburetka s dřevěnými nohami Sherry, 6. Pohovka rohová pravá Surry

Štítky: Dánsky design, Dánský nábytek, Design, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ