Magazín: Můj plyšový kamarád

Můj plyšový kamarád

01. února 2013 Rubrika: Doporučujeme

Plyšový mazlíček, kamarád do pohody i nepohody, hračka, která nás provází od narození, až dokud se nedočkáme vnoučat. Medvídek je snad nejmilejší ze všech zvířátek z plyše. Chytáme ho za tlapku a je naším společníkem na všemožných výpravách za dobrodružstvím na pískovišti. Snad neexistuje nikdo, kdo by tuto hračku nemiloval.

plyšový kamarád medvídek je nepřekonanou hračkou

Kde se zrodil medvídek?

Nelítostné zvíře, které si zasluhuje označení král lesů, se díky brilantní myšlence proměnilo na nejlepšího kamráda každého dítěte. Jeho vzniku vděčíme politické scéně. V listopadu 1902 byl americký prezident Theodore Roosevelt pozván na lov na medvědy. Roosevelt ale odmítl stisknout spoušť a zastřelit medvěda. Jednoho dne se v novinách objevila karikatura této události a na základě ní se Morris Michtom - prodavač sladkostí, který vyráběl plyšová zvířátka - rozhodl, že vyrobí i plyšového medvídka.

Méďa Pusík

Na medvěda natrefíte v každé druhé pohádce. Zlatovlasá dívenka objeví domek šťastné rodinky medvědů. Sympatický méďa v kravatě s oblibou krade piknikové koše v Jellystonském národním parku.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ