Magazín: Na vlně retro: Sáhněte po nábytku s duší

Na vlně retro: Sáhněte po nábytku s duší

07. března 2016 Rubrika: O nábytku

Ne nadarmo jsou retro doplňky a nábytek tolik oblíbené. Dýchá z nich atmosféra starých dob, které dávno odvál čas. Díky stylovým kouskům v retro hávu proměníte váš interiér v útulné hnízdečko, kde se zastavil čas.

retro-1
zdroj: www.urbanoutfitters.com

Trendy se stále opakují. Věci, které byste ještě před pár lety vyhodili, jsou nyní cennými designovými kousky. S nábytkem tomu není jinak. Proto jsou teď retro doplňky i nábytek znovu v kurzu! Domovu s nimi dodáte punc vytříbeného stylu i rozverné hravosti.

retro-2
zdroj: www.etsy.com, www.rarerina.blogspot.nl

Jak ale získat takový nábytek? Jednou z možností je vytáhnout z půdy stará křesla a pohovky a vdechnout jim nový život. Tato záchrana kousků, nad kterými už se zlomila hůl, bývá většinou nákladná. Záleží však vždy na stavu a opotřebení jednotlivého nábytku.

Místo renovace starého můžete sáhnout i po novém nábytku, který je inspirován kousky minulého století. Za jeho kvalitu ručíme a sloužit vám bude ještě dlouhá léta.

retro-3
zdroj: www.mydomaine.com

Nábytku, který odkazuje na 50. a 60. léta, ale i normalizační éru, je teď k mání spousta. Oblíbenou kombinací je několik retro kousků namíchat s modernou nebo severským minimalismem. Interiér tak nepůsobí příliš historizujícím a nostalgickým dojmem, naopak získá hravý šmrnc a neotřelost.

retro-4
zdroj: www.blog.bloglovin.com, www.inspireyourlifestyle.com

Vybírat ze stylových kousků můžete na našem partnerském webu DesignOutlet.cz, kde jsme připravili celou sekci retro nábytku inspirovaného starými časy. Oblíbená jsou hlavně pohodlná křesílka a židle, parádu doma udělají i elegantní komody na vysokých nohách. Mrkněte na malou ochutnávku!

retro-6

1. Závěsný lustr mosazný Raw, 35 cm, 2. Jídelní / jednací židle s područkami Milla, tm. šedá, 3. Nástěnné hodiny Mramor, 30 cm, zelená, 4. Jídelní stůl Corby, 120 cm černá / bíl, 5. Komoda s 5 zásuvkami Luigi, 65 cm, 6. Jídelní židle dřevěná Corby (SET 2 ks) černá / bílá, 7. Komoda teaková s 16 zásuvkami Larisa, 154 cm, 8. Noční stolek se zásuvkou Marika, 63 cm, 9. Kombinovaná skříň / komoda Nalla, 160 cm

Štítky: Komody, Křesla, Severský design

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ