Magazín: Naučte se používat kachličky v interiéru

Naučte se používat kachličky v interiéru

08. července 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Kachličky má každý v hlavě ve spojení s interiéry, kde bydleli naše babičky. Myslíte si, že jsou kachličky dávnou out? Pak jste na omylu! Kachličky lze v interiéru využít mnoha způsoby a stále vypadají moderně.

kachličky v interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/15621929935678688/

„starý vzor“ x nové využití

Klasické vzory, jakou jsou modré malinkaté kousky kachliček, které na sobě mají ještě další bílý vzory, či kachličky se zvířátky, květinami, různé geometrické vzory – taky vám z toho jde hlava kolem? V každém obchodě se toho dá najít hodně. Ale málokoho napadne, že se při výběru nemá zaměřovat pouze na to, jaký typ obkladů se vám líbí.

Když se zaměříme na starší kousky, které na první pohled vypadají nemoderně, při použití s moderní kuchyní (tedy se skříňkami a dalším vybavením) je výsledný efekt úchvatný. Přesvědčte se na fotografii sami.

Moderní kuchyně s kachličkami
Moderní kuchyně se starším vzorem kachliček. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/13370130123164408/

Vzor, který se opakuje na zdi i podlaze

Opět se vám vybaví staré koupelny, které byli obložené jedním typem kachliček kolem dokola a člověk se v takové místnosti cítil jako v labyrintu? Zkuste trochu zaexperimentovat a vyberte si např. 2-3 barvy či odstíny jedné barvy od jednoho typu kachliček a poté zeď obložte takovým způsobem, že v tom zkrátka nebude vůbec žádný řád.

Nepravidelný řád kachliček v kavárně
Nepravidelný řád a uspořádání kachliček. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/551972498055796231/

Kachličky, které nestudí

Kachličky, které nestudí? Říkáte si, že takové asi neexistují? Věřte, že ano. Při pohledu na kachličky, které imitují dřevo, se vám až tají dech. Do vašeho interiéru dokáží vnést kousek přírody a celý interiér je rázem jakoby plný teplých tónů. V tomto případě, se můžete přesvědčit o tom, že kachličky se dají použití i do obývacího pokoje nebo třeba do designové jídelny.

Designová jídelna s kachličkami
Kachličky, které imitují přírodní materiály působí teplým dojmem. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/423831014911175581/

Vzor přírody a květin hraje prim

Přírodní vzory, květinové vzory nebo zkrátka vzory, které jsou celoplošné, známe většinou z tapet. Na kachličkách se objevovali v menších variantách. Dnes už se dají vybrat ale také varianty kachliček a obkladů, které se skládají z jednotlivých kousků takovým způsobem, že váš zedník při obkládání koupelny či jednotlivých zdí interiéru bude mít pocit, že skládá puzzle.

Takovéto typy kachliček doporučujeme využít pouze na jednu stěnu. V takovém případě vám dokáže místnost opticky zvětšit.

přírodní vzory kachliček v moderním interiéru koupelny
Přírodní vzory v kombinaci se správným použitím dokáží prostor opticky zvětšit. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/520376931925243686/

Minimalistické pojetí, které je stále moderní

Když se řekne minimalismus, tak si mnozí myslí, že jde o jednobarevné bílé či černé stěny. Prostor je nezabydlený a působí studeně. Minimalismus má mnoho podob a pravdou je, že jeho klíč úspěšnosti se skrývá v detailu. Proto můžete využít větších obkladů, které jsou jednobarevné, ale sem tam můžete použít i jinou barvu. Druhou možností je výběr dvou různých kontrastních barev (nejčastěji však bílá x černá) na co nejmenších kachličkách.

Vyhrát si můžete i s dekorovanými obklady. V takovém případě se spíše držte světlejších tónů a neutrálních barev, aby vám z interiéru nevznikl spíše cirkus.

Minimalistická koupelna
Minimalistické pojetí kachliček v interiéru. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/334040497341795305/

Štítky: Design

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ