Magazín: Netradiční dědictví Georga Jensena

Netradiční dědictví Georga Jensena

13. prosince 2013 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat, Z historie designu

Máte ve své rodině nějaký šperk, který se předává z generace na generaci? Nemusí to být zrovna náušnice nebo starožitný prsten. Klenotem může být i rodinný recept nebo vánoční ozdoba, jak je tomu v Dánsku.

Zlatý andílek Georg Jensen Vánoční ozdobá zlatá hvězda, Georg Jensen

Místo slámy zlato

Vánoční ozdoba a rodinné dědictví? Nejde vám to dohromady. Přesto je tomu tak. Dánští designéři navrhují speciální edice vánočních ozdob.  Nejedná se tedy o běžné ozdoby ze skla nebo slámy. Za každou vánoční ozdobou stojí konkrétní člověk. Každý kousek má svého vlastního designéra, ať už je to Henning Koppel nebo třeba Regitze Overgaard. Největší inspirací této dánské designérky je příroda. To se odráží i na její kolekci luxusních vánočních ozdob, namátkou můžeme jmenovat například ozdobu ve tvaru růžového květu pozlacenou 24 karátovým zlatem.

Zaveďte nový zvyk

Ovšem nemyslete si, že jsou dánské vánoční stromky ověšené pozlacenými ozdobami od shora až dolů. Bohatě se spokojí s jedním kouskem, který se stane jejich rodinným pokladem. No řekněte, nelíbí se vám představa, jak vaši prapravnuci se svými dětmi zdobí stromeček a jako „třešničku na dort“ zavěsí rodinnou ozdobu, kterou jste pořídili právě vy? Nechte se inspirovat dánskou tradicí a oživte váš stromek designovou elegantní ozdobou.

Štítky: Dánsky design, Designéři, Designové dekorace, Georg Jensen

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ