Magazín: Obraz jako člen rodiny

Obraz jako člen rodiny

31. ledna 2013 Rubrika: Z historie bydlení

Bílá stěna není ničím originální. Ta barevná nemusí být o nic zajímavější. Ale když na ni pověsíte obraz, rázem se všechno změní. Obrazy jsou skvělou dekorací, která vdechne duši vašemu obývacímu pokoji.

Designový obraz je skělým doplňkem do interiéru obrazy mají nezastupitelné místo i v koupelně

Dekorativní obraz

Obraz nám slouží jako dekorace již po staletí. Historie obrazů začíná s počátky civilizace. První nástěnné malby se objevily v jeskyních. Jednalo se převážně o malby zvířat - koní, medvědů, lvů, hyen či gepardů. Zvířata jsou zachycena samostatně, ve smečkách a při lovu. Kromě zvířat jsou stěny jeskyně plné geometrických kreseb, čar a bodů. Prehistorický člověk věřil, že kreslením zachytí duši zvířat a lépe je uloví.

Historie obrazů

První kresby podobající se umění, jak ho chápeme dnes, pocházejí z Číny a Japonska. Šlo hlavně o zachycení přírody ve spojení s její duchovní podstatou. Japonci zachycovali své samuraje, čímž jim vyjadřovali úctu. Egypťané spojili kresbu s písmem a tak kromě kreseb zanechali i příběh.

Obraz i u vás doma

Obrazy dodají vašemu domovu styl. Vyberte si moderní obraz do ložnice. Pokud jste zamilovaný do vintage stylu, volte klasiku a vsaďte na masivní rámy.

Štítky: Bytové doplňky, Designové dekorace, Obrazy

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ