Magazín: Obývací stěny? Ano, protože jsou stále trendy!

Obývací stěny? Ano, protože jsou stále trendy!

08. ledna 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Mnozí si myslí, že obývací stěny jsou přežitkem ze starších let a do moderních interiérů se příliš nehodí. Opak je pravdou a my vám to dokážeme.

Obývací stěna v interiéru
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/347692033706160461/

Malý byt vs. velký byt

Ano, u každho výběru vhodného nábyteku si nejdřív musíme opravdu upřímně uvědomit, zda máme malý či velký byt. Mezi nejdůležitější faktory ři vybírání totiž patří prostory a kompozice celého bytu a samostatného pokoje. Pokud chcete mít v obývacím pokoji velkou obývací stěnu, pak zcela jistě dbejte na rozměry, rozmístění oken a dvěří. U měnšího bytu se budeme držet při zemi a budeme vybírat měnší stěny. Zatímco u většího bytu si můžeme dovolit opravdu velkolepé stěny, u kterých si můžeme vyhrát s výběrem druhů nábytku a jeho následným rozmístěním.

Obývací stěna v obývacím pokoji
Zdroj obrázku: interiery.cz

1. menší pokoj

Jak už jsem psala výš, tak v menším ppkoji nemůžeme být tak velkorysý jako právě u větších obývacích pokojů. Prvním varovným bodem je fakt, že do menších obývacích pokojů se určitě nehodí velké masivní stěny. Abyste udrželi pokoj vzdušný a stále moderní, vybírejte spíše světlejší nábytek, který není až do stropu. Určitě není na škodu, když ho nakombinujete s policemi, aby byl výsledný efekt ještě více provzdušněný.

Obývací stěna v malém interiéru
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/340444053059202329/

2. větší interiér

Přímo opakem oproti menším pokojům jsou ty větší. U těch si narozdíl od těch menších můžeme dovolit větší masivní stěny až do stropu. Aby jste to celé provzdušnili, můžete použít kombinace skleněných a plných dvířek. Také můžete kombinovat jednotlivé skříňky, a to nejen velikostí, ale také rozmístěním.

Obývací stěna ve velkém interiéru
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/459437599463616676/

Důležitost barev a stylu

Při vybírání obývacích stěn musíte brát v potaz i to, že se kolikrát nehodí použít vaši oblíbenou barvu. Nejlepší je varianta se světlejšími tóny, kterými skoro nikdy nic nezkazíte. Tmavé barvy nám opticky změnšují prostor, proto si je můžeme dovolit použít do větších pokojů a to jen v kombinaci s další barvou. A co taková kombinace různých stylů? Tímto byste moc nezabodovali. Vždy platí pravidlo méně je více. Proto si raději vyberte jeden styl či přímo jednu kolekci nábytku, která se vám líbí a potom už kombinujte různě velké skříňky.

Barevná obývací stěna v interiéru
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/550987335639581875/

Inspirovat nebo si přímo vybrat nějaké kousky můžete z našeho partnerského obchodu DesignOutlet.cz, kde najdete designový nábytek Mayflower nebo německým designovým nábytkem Glory.

Štítky: Komody, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ