Magazín: Ošuntělost opět v módě

Ošuntělost opět v módě

21. června 2013 Rubrika: Z historie bydlení, Z historie designu

Nábytek po babičce nebo doplňky vytaženy ze zaprášené půdy jsou jedněmi z elementů neodmyslitelně patřících do Shabby chic stylu. Stačí přidat trochu květinového motivu a látky s nádechem francouzského Toskánska a máte romantiku na počkání.

romantický pokoj s postelí, komodou a ostatním nábytkem zařízen v shabby chic stylu

Shabby chic je forma interiérového designu, pro který je typické, že nábytek a doplňky jeví známky opotřebení nebo jsou to nové kousky s antickým vzhledem. Společným jmenovatelem prvků tohoto designu je tedy dotek času. A je jedno, jestli je to skutečně nábytek po prarodičích nebo je nový a jen díky povrchové úpravě vypadá minimálně o 20 let starší. Umění se skrývá v hledání té správné kombinace mezi starým a novým nábytkem, tak aby vynikly všechny nedokonalosti v tom nejlepším světle.

Nostalgia a elegance jsou prvními pojmy, které se člověku zrodí v mysli při pohledu na shabby chic interiér. Inspiraci čerpá z romantického anglického venkova 18. století. Renesanci prožívá v 80. letech minulého století, kdy stačil jediný článek v časopise a úspěch byl na světě.

Fotografie z room-decorating-ideas.com

Štítky: Romantický styl

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ