Magazín: Osvícení designéři

Osvícení designéři

24. ledna 2014 Rubrika: Světoví designéři

Lustry a světla inspirované přírodou, ať už neživou nebo živou, jsou velmi oblíbeným doplňkem interiéru. Napadlo vás někdy, jak vlastně takovýto lustr spatří světlo světa, v čí hlavě se může zrodit nápad na lustr z husího peří? Koho inspirovala borová šiška? Pojďme si je představit.

designové lustry VITA - Conia, Silvia a Eos z peří

Soren Ravn Christensen

Zakladatel a hlavní kreativní vývojář designérské dílny Vita má za sebou dlouhou designérskou zkušenost. Na počátku jeho kariéry to však nebyla světla, co ho zajímalo nejvíce. Věnoval se designování všemožných nočních podniků a barů, galerií ale i konferenčních místností. Nezávislost a zkušenost, kterou díky tomuto získal, mu později pomohla k založení kreativní, neobyčejné a prosperující firmy.

Jacob Johan Würtzen

Jeho první designérské kroky vedly z Královské akademie výtvarného umění, na které promoval v roce 1996, k navrhování nábytku a praktických věcí každodenního užitku. Jeho designérské nápady se odvíjejí od skandinávských tradic. Jsou jednoduché, přesto vás ohromí. V jednoduchosti je totiž krása.

Teď, když jsme vás seznámili s designéry značky Vita, nezbývá už nic jiného, než se seznámit i s jejich produkty. A protože nejlepší setkání je osobní nejlepší, přijeďte se na ně podívat a přesvědčiť se na vlastní oči jejich jedinečností. Nebo Vás nezajímá, jak může vypadat lustr z husího peří na živo? Jak je hebký na dotek?

Štítky: Design, Designéři, Lustry, VITA

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ