Magazín: Palety jsou zpět! Tentokrát jako nábytek v hotelu

Palety jsou zpět! Tentokrát jako nábytek v hotelu

20. května 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Ještě pořád si myslíte, že paletový nábytek prostě nepatří do interiéru? V rakouské Vídni to ale vidí jinak, a tak se palety staly základem všech hotelových pokojů pro hosty!

paletovy-nabytek-v-hotelu
zdroj obrázku: airbnb.com

Rakouská firma Heri & Salli, která se zabývá architekturou, navrhla v evropských končinách velmi originální projekt. Pro hosty rakouského hotelu ve Vídni navrhla pokoje, které jsou složeny z paletového nábytku a dřevěných trámů. Chybí jim jakékoliv dekorace a čistota dřevěného kusu nábytku tak opravdu vynikne.

Podívejte se sami!

nabytek-z-palet-postel
zdroj obrázku: inhabitat.com

Dřevěný minimalismus

Za celým projektem stojí dva muži, Heribert Wolfmayr a Josef Saller. Pokoje pro hosty vypadají jako pět malých apartmánů v jednom z činžovních domů v rámci centra města. Smyslem projektu je minimum rušících elementů, kdy autoři nechávají vyniknout perfektně opracovaným kusům dřeva a holým stěnám.

pokoj-s-paletami
zdroj obrázku: photobaskova.com

Dominance zdí

V interiérech pěti malých bytů dominují holé cihlové zdi a nachází se v nich jen jeden kus nábytku - postel! Z ní se však dá udělat i další místo na sezení nebo regál, na který si hosté mohou dát své věci. Ostatní nábytek by byl podle autorů nadbytečný. Cihlové zdi, stropy a nekryté podlahy připomínají dlouhou historii domu. K nim přibylo jen potrubí, kabely, řetězy nebo lana, která většinou drží postel.

dva-obrazky-palety-jako-nabytek
zdroj obrázku: designboom.com

Racionální prostor

K samotnému bytu patří ještě vlastní koupelna, ale celý prostor je rovněž syrový. Jak už jsem zmínila v předchozím odstavci, potrubí a různá lana nejsou skryta účelně. Prostor oživují jen barevné závěsy a ledabyle opřené zrcadlo.

koupelna-palety-hotel
zdroj obrázku: dzinetrip.com

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ