Magazín: Pařížská romantika

Pařížská romantika

19. března 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Paříž podle Audrey Hepburn byla, je a vždy bude skvělým nápadem. Pojďme se tedy do města lásky, módy a čerstvých croissantů společně podívat. Zaměříme se na pařížský styl v interiéru.

Mon Dieu ! Bude to totiž très bon !

Zdroj: https://goo.gl/i55u7

Vytříbený vkus, smysl pro eleganci, detail a náležitá hrdost na kulturní dědictví. To vše je Francie. Jak se ale odráží v architektuře a designu? Co charakterizuje pařížský styl?

Věci, které mají duši

Francouzi oceňují starožitnosti. Prvky, na kterých je znát zub času (ať už pravý nebo ten, který někdo vytvořil záměrně). Křesílka, stoly nebo obrazy, které vypráví příběhy. V interiéru obstarají přesně to, co prostě moderní věci nedokáží. Nemusíte vykoupit starožitnictví, ale na moment se zastavte a oceňte historii několika kousky.

Zdroj: https://goo.gl/TaWXWr

Zlato dělá impérium

Přidejte špetku luxusu. Dotek zlata v podobě rámu zrcadla nebo, masivní zlatá váza nebo nohy od křesla? Interiéru dodá ten správný chic vzhled. Není-li zlato váš šálek kávy, sáhněte po bronzové.

Zdroj: https://goo.gl/wNMBdN

Přepudrujte místnosti

Tlumené tóny a pudrové odstíny budou v pařížském stylu vždy hrát prim. S tóny starorůžové, holubí modré či pastelově tyrkysové nešlápnete vedle. Chcete jemnost a mdlost v prostoru rozbít? Přidejte s citem černou například v podobě tmavého mramoru.

Zdroj: https://goo.gl/8VP8vp

Nejkulaťoulinkatější

Pařížský styl je hravý a pěkně buclatý. Říznutý barokem. Soustřeďte se tak na detaily, materiály, nechte se unést a nedržte se při zemi. Obohaďte společenskou místnost honosným lustrem a nezapomeňte na květiny.

A zase zpět do současnosti

Nedržte se pouze jednoho stylu. Kombinujte materiály, vzory a styly. Všeho s mírou a citem samozřejmě. Kontrast starožitných kusů s moderním nábytkem vnese do prostoru svěžest a živost. Nebojte se a použijte stylově jiné křeslo od sedačky nebo namixujte židle u jídelního stolu.

Zdroj: https://goo.gl/m7sfLC

Barbora Celnarová

Jsem kreativec, social media nadšenec, detailista a puntičkář. Studentka Arts managementu s vášní pro běh. Jsem estét, který má rád řád a dobrodruh s touhou procestovat celý svět.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ