Magazín: Petr Novague: nejúspěšnější český designer současnosti

Petr Novague: nejúspěšnější český designer současnosti

06. ledna 2015 Rubrika: Světoví designéři

Pokud se zajímáte o design, nebude pro vás jméno Petra Novagua ničím novým. A když ne, seznamte se s nejúspěšnějším Čechem ve světě designových dekorací a nábytku, držitelem dvou významných cen Red dot.

Světový “Oscar” za design

V naší české historii se tak často neděje, aby tuzemský designér získal prestižní ocenění, a ještě v tak mladém věku. Jenže Petr Novák, který své příjmení změnil na Novague, už má rovnou dvě! V České republice si jich tedy v roce 2015 nachází rovnou pět.

Odborná porota v roce 2012 vybrala jako vítězný návrh židle EDGE, a o dva roky později ocenila design jeho pojistek SALTEK. Každoročně vybírá nejlepší návrhy asi třicetičlenná odborná porota, a získáním této ceny se jejímu držiteli otevírají dveře pro zakázky z celého světa.

zdroj obrazku: lidovky.cz

zdroj obrázku: lidovky.cz

U židlí a pojistek však Novague nekončí. Jeho designérská práce se dotýká mnoha předmětů denní potřeby. Designérovu práci uvidíte také na kultovním sporťáku značky Škoda, nebo na prvním českém telefonu VERZO. Do budoucna by mu mohla být dokonce svěřena zakázka pro jednu z nejlepších automobilových značek na světě, Porsche.

Židle EDGE

Tento kus nábytku váží 4 kilogramy a je vyroben z extrémně tenkého hliníkového plechu. Novaguovy návrhy jsou přes designovou hodnotu ještě navíc funkční a maximálně pohodlné, což potvrzují všichni jeho klienti. To samé platí i pro tuto židli.

My sice Novaguovy návrhy neprodáváme, ale na našem partnerském kanále DesignOutlet.cz máme v nabídce také pár hezkých kousků!

Zdroj informací a obrázku: www.novague.cz

Štítky: Design, Designéři

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ