Magazín: Piknik - stále aktuální forma zábavy!

Piknik - stále aktuální forma zábavy!

26. června 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Piknik je synonymem pro relax v přírodě s dobrým jídlem a pitím. Je finančně nenáročný a prospěšný vaší duševní pohodě... Je to zkrátka výlet do říše snů, protože si málokdy můžeme dopřát ten luxus na nic nemyslet. Zkuste to také a vyražte na piknik!

Designové doplňky na piknik

Romantika ve dvou na rozprostředné kostkované dece v přírodě, šampaňské, jahody a někde v dáli zapomenutý proutěný košík. To je naše klasická představa pikniku. Dnes se využívá pikniků nejen k výše zmíněným účelům, ale konají se i firemní pikniky, pro lepší aklimatizaci nových kolegů do týmu, nebo pikniky s grilováním při příležitostech oslav.

Původní myšlenka pikniku však byla taková, že se sešla celá rodina, nebo přátelé, kteří si při konzumování dobrého pokrmu předávali informace o tom, co se v jejich rodinách, nebo v okolí děje. Piknik tedy znamenal uvolněnjší formu oběda s rodinou, či přáteli.

První použití slova piknik sahá do roku 1692, kdy jej Tonny Willis použil  pro popis skupiny lidí, kteří se stravují v restauraci, ale k jídlu pijí vlastní víno, které někdo z nich přinesl. Piknik tedy spočíval v určité formě stolování a v tom, že do něj vždy někdo něčím přispěl. Samotné slovo piknik se vyčlenilo z francouzského slova „picquer,“ což znamená jíst v blízkosti.

V 18. století byl ve vyšších kruzích význam pikniku povýšen na druh odpočinku po úspěšném lovu, nebo honu, zatímco v nižších kruzích piknik provozovali rolníci po náročném pracovním dni.

Revoluci piknik zažil v 19. století, kdy mu tehdejší anglická královna Viktorie dala zcela jiný význam – z malých rodinných pikniků se staly módní dýchánky, které oslovily celou Evropu.

I my holdujeme piknikům a všemu co k nim patří. Přesvědčte se sami v naší akční kampani, která končí  26.6.2014 o půlnoci a kde můžete nalézt designové doplňky na piknik. Tak vzhůru na piknikování.

Zdroj: www.wikipedia.org

Štítky: Doplňky pro stolování, Exteriér, Stolování

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ