Magazín: Podlehněte letošnímu hitu: zelená barva

Podlehněte letošnímu hitu: zelená barva

29. července 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Za letošní hit v interiéru se dá považovat ledacos, ale taková zelená barva je potvzeným hitem přímo od designérů. Je to šťavnatá barva, která má ale i temnější odstíny. Jak ji správně použít?

Letošní trend v interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/448389706640555704/

Tak jako každý rok, tak i tento rok vyhlásila společnost Pantone Color institute novou barvu roku. Asi vám už neuniklo, že se jí stala zelená. Jak už asi správně tušíte, není to zelená jako zelená. Pokud zabloudíte do vzorníku barev v nějakém obchodě, pak hledejtu tu, která bude mít nádech žluté. Nebo jak to ještě lépe říct. Zkuste si předsatvit jarní trávu. Rosu, která na ní po ránu sedá. Šťavnatost, zářivost a mladost. Tak přesně tu. Designéři totiž letos chtějí dostat do interiéru přírodu, a proto to na celé čáře vyhrál tenhle odstín.

Zelená barva - odstíny
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/432838214172596689/

Proč zelená?

Je pravda, že tahle barva není TOP jen tak z ledajakého důvodu. Jednak vypadá dobře - takže určitě je z části zvolená, kvůli módnímu trendu jako takovému. Ale musíme také vypíchnout fakt, že dobře působí na naši duševní pohodu a symbolizuje zejména rovnováhu a harmonii.  Zajímavý je i fakt, že často bývá tahle barva zvolená do různých relaxačních studií - což rozhodně není náhoda.

Relaxační zóna a zelená barva
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/66639269470132529/

Kde jí to nejvíce sluší?

Jelikož je tahle barva opravdu velmi pozitivní a má za úkol dostat k nám do interiéru kompletně celou přírodu, tak se nejčastěji používá na velké plochy - zejména na podlahy. To pak má v člověku totiž vyvolat ten správný pocit, že se ráno vzbudíte a procházíte se po čerstvé, ještě trochu vlhké trávě. Takovému pocitu můžete ještě pomoci tím, že nebudete volit lesklý povrch, ale naopak nějaký matný, který bude třeba ještě trochu hrubý.

Zelená plocha - podlaha
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/312296555400416819/

Pokud se ale bojíte přímo takhle velkých ploch, tak nezoufejte. Je tu i méně odvážné řešení. Takovou zelenou barvu si můžete poříd třeba na závěsy nebo i na tzn. boční zdi, které bývají menší a doplňují se třeba bílou barvou na ostatní plochy.

Stále to není ono? I tak máme další variantu. Pro někoho tenhle odstín zkrátka není, ale to vůbec nevadí. Můžete zvolit o trochu sytější tmavší odstín, který vám pak do interiéru vnese známku luxusu a elegance. V takovém případě tuhle barvu použijte třeba jenom na drobnější doplňky nebo dekorace.

Zelená barva
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/Abpak8nabQdK8ci8k9QjKRLt-92VweklTyKTOgVSMxt-XquH-Bo78EQ/

A kam si tuhle barvu přidáte do svého interiéru vy? Nafoťte nám to a pošlete nám to na e-mail. Rádi pak vaše fotografie zveřejníme.

Štítky: Design

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ