Magazín: Předsíň je vaší vizitkou: Jak ji zařídit správně?

Předsíň je vaší vizitkou: Jak ji zařídit správně?

02. září 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Předsíň je pro mnoho z nás především praktickým místem, kam se odkládají boty a kde se svlékají bundy. Jenže každá návštěva musí ze všeho nejdříve projít předsíní, která vždy stojí za prvním dojmem z celého domova.

predsin-skrin-komoda-uvodni-fotka
zdroj obrázku: pinterest.com

Dobrý dojem špatně a chaoticky zařízená předsíň prostě neudělá. A nic se na tom nezmění, ani když bude zbytek vašeho domu či bytu vypadat perfektně. Na předsíň často hledíme jako na prostor, který není třeba perfektně zařizovat. Ale opak je pravdou. Přívětivá předsíň dokáže správně naladit každou návštěvu, která vstoupí do vašeho domova. Proto je nutné, mít v ní dostatek úložných prostorů, sladit všechny barvy a přidat příjemné dekorace.

My vám dnes poradíme, na co při zařizování tohoto prostoru dbát, a co dělat, pokud je prostor vaší předsíně hodně omezený.

design-outlet-predsin
zdroj obrázku: designoutlet.cz

Úložné a odkládací prostory: nejdůležitější součást předsíně

V předsíni je nejdůležitějším kusem nábytku botník společně s věšáky na bundy a kabáty. Stejně jako u jiných kusů nábytků i zde je velká škála výběru z různých barev i materiálů. V každé předsíni by neměly chybět věšáky a pokud máte k dispozici velký prostor, můžete navíc pořídit i komodu či velkou šatní skříň. Skvěle se do prostoru předsíně hodí vestavěné skříně.

Nezbytně nutná je i plocha na sezení při obouvání bot, která se dá jednoduše najít u mnoha botníků. Existují i celé předsíňové stěny, kde ve stejném materiálu a barvě zakoupíte botník i věšáky. Dalším nutným prvkem by v předsíni mělo být poměrně velké zrcadlo, ve kterém by měla být vidět celá vaše postava.

komody-bile-predsin-design-outlet
zdroj obrázku: designoutlet.cz

Nezbytné dekorační drobností

Pokud už máte v předsíni botník i věšáky, jste na nejlepší cestě k dobře zařízené předsíni. Rozhodně ale nezapomínejte na drobnosti, které předsíň celkově dotvoří. Rozhodně by vám v ní neměl chybět věšák na klíče a odkládací prostor na mokré deštníky či obouvací lžíce.

stojany-na-destniky-design
zdroj obrázku: designoutlet.cz

Jak sladit barvy?

V každé místnosti domu či bytu si dáváme pozor na její celkovou barevnost a tak by tomu mělo být i u předsíně. Rozhodně se nezamýšlejte pouze nad její funkčností, ale věnujte pozornost i estetickému vzhledu a dekoracím.

Důležité je sladit barevnost stěn s tvarem i barvou předsíňového nábytku. Jak je známo, barvy dokáží s prostorem divy, opticky prostor zvětšit ale i zmenšít. Skoro každé předsíni budou slušet světlejší tóny pastelových barev. odborníci doporučují hlavně odstíny žluté či oranžové. Bílou barvou také nic nezkazíte, ale nikdy nebude působit moc útulně. Tmavé barvy a velké vzory naopak předsíň zmenšují.

vesaky-do-predsine-design
zdroj obrázku: designoutlet.cz

Důraz musí být kladen také na světla, ze stejného důvodu. Dostatečné množství světla je hlavně pro malou předsíň klíčové. Pokud nemáte v předsíni žádné přirozené světlo, rozhodně do ní neváhejte umístit i několik zdrojů umělého světla.

produkty-predsin-design
zdroj obrázku: designoutlet.cz

Co do předsíně rozhodně nedávat?

Při zařizován předsíně si dávejte pozor především na podlahu. Tou nejhorší možnou vriantou je totiž koberec, do kterého se už po několika málo dnech zašlape veškerá špína, která už nikdy nepůjde dostat pryč. Praktickým řešením jsou pro předsíň dlaždice, linoleum, PVC materiály či plovoucí podlaha.

vesak-a-lavice-design
zdroj obrázku: designoutlet.cz

Veškeré produkty na fotografiích najdete v našem partnerském internetovém obchodě DesignOutlet.cz.

Štítky: Bytové doplňky, Design, Interiérové dekorace, Komody, Skříně

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ