Magazín: Propojte obývák s kuchyní dohromady

Propojte obývák s kuchyní dohromady

31. srpna 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

V poslední době je čím dál častější, že je kuchyně a obývací pokoj v jedné spojené místnosti. Jak je ale opticky rozdělit nebo naoipak spojit, aby to dohromady fungovalo? Nás napadlo ostrůvek neboli bar..

Bar
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/AYAHJ7KrQH-P5XeiuaAXBEc-NYc5PQ93UIvjbAepyQGIxp8a9nUrsjY/

Výhody baru

Bar je perfektním místem, kde se může scházet nejen celá rodina, ale i vaše parta přátel. Někdy prostě není nálada nebo prostor na hledání nějakého pěkného klidného baru, kde se vám bude líbit. Tak proč si ho rovnou nezařídit doma, úplně podle vašich představ?

Takový bar nemá za úkol prostor uzavřít, ba naopak. Nechává ho otevřeným a dokonce spojuje dvě funkční místnosti - obývací pokoj a samotnou kuchyň.

V mnozích případech volí lidé barový stůl jako klasický jídelní, protože třeba nemají dostatečně velký prostor.

Bar1
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/AbKq4GfONgeGAEsO-YXeW2hG-ew1nPhqEsrNc9_qMbzJj3foSeSXHF4/

Odkládací prostor

Každý má rád trochu toho úložného nebo odkládacího místa nevíc. Bar se stává místem, kde většina tráví svůj volný čas. A to jak stravovacím místem, tak i pracovním. Díky tomu si na tohle místo mnozí odkládají nejrůznější drobnosti, díky kterým pak bar vypadá spíše jako skladiště.

Abyste se tomu vyvarovali, poři%ďte si třeba mističku, kam si budete dávat např. klíče nebo naopak ovoce. Poohlídněte se i po dalších prvcích a dekoracích, které najdete v každém obchodě.

Dalším skvělým nápadem je využít i prostor “pod” barem - tedy jeho boční stěnu. Tu totiž můžete opatřit třeba magnetickým nebo korkovým vkazovníkem.

Bar2
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/611363718136986162/

Příjemné posezení

Posledním bodem je jak jinak, než klidné a pohodlné posezení. To samozřejmě záleží na výšce a celkových proporcích baru, ale v každém případě je jen na vás, jaké barové židle si vyberete. Na těch totiž záleží. Vybírat můžete z různých kousků, ale my bychom samozřejmě volili raději ty, které jsou maximálně pohodlné - tedy ty s podpěrkou pro nohy ve spodní části plus ty, které mají i opěrku na záda.

V každém případě ale záleží na tom, kdo na židlích bude sedět - jinak se vybírá pro mladé lidi a jinak pro celou rodinu s dětmi.

Bar 3
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/519813981982020936/

Štítky: Design

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ