Magazín: Průvodce styly bydlení - 3. díl

Průvodce styly bydlení - 3. díl

21. prosince 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Chybí vám inspirace k zařízení interiéru nebo jen nevíte jaký nábytek a dekorace jsou vhodný koupit? V našem průvodci na pokračování najdete obojí.

Avantgardní styl bydlení
Avantgardní styl bydlení. Zdroj fotografie: pinterest.com/pin/474285404484217205/

1. avantgardní styl bydlení

Tento styl je pro pořádné a velké osobnosti. Skrývá se v něm mnohem víc, než je na první pohled znát. Pokud se ptáte, pro jakou věkovou kategorii je vhodný - odpověď je pro všechny. Tento styl se dá nábytkem a vybranými dekoracemi upravit tak, že se bude líbit opravdu každému. V zásadě jde jen o barvy a pár detailů, díky kterým tento styl poznáte.

Avantgardní interiér
Avantgardní interiér. Zdroj fotografie: pinterest.com/pin/37014028164789976/

Jak na něj?

Dominantou v tomto stylu jsou zejména barvy a textury. Textury jsou bláznivé, zejména tu najdete různé geometrické, zvířecí a mix textury. Co se týče barev, tak tu dominuje bordó, červená, oranžová a jejich odstíny a kombinace. Dalším důležitým bodem je materiál. Vyniká tu tmavé dřěvo - tedy masiv, přiznané cihly, beton a k tomu kontrast různých látek a čalounění.

Avantgardní dekorace a nábytek
Avantgardní nábytek a dekorace

1. Obraz London, olej na plátně, sada 2ks, 2. Podlahový svícen pětiramenný Florid, černá, 3. Podlahová lampa Gira, 115 cm, bílá 4. Bambusová váza Lima, 53 cm, 5. Pohovka / lehátko s opěradlem Charon, 169 cm, 6. Jídelní stůl rozkládací River, 270 cm

2. romantický styl bydlení

Romantický styl bydlení mají rádi především ženy. Jedná se o světlejší tóny, pastelové barvy a zakroucené linie. Pro někoho to může být '' přeplácaný '' interiér, pro někoho dokonalost. Tento styl bude vynikat především v ložnici a obývacích pokojích. Posuďte sami.

Romantický styl bydlení
Romantický styl interiéru. Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/382946774542080419/

Jak na takový interiér?

Jak už bylo naznačeno výše, jedná se o zaoblené až zakroucené tvary a křivky. Barvy jsou pastelové v kombinaci s bílou barvou. V bílé barvě je tu také nábytek, které může být doplněný o kovové úchyty, které budou dodávat tomuto stylu nádech starých dob, u kterých se tento styl inspiroval. Právě staré doby tento styl charakterizují, proto můžete přidat nějaké starší dekorace. Dále pak nezapomeňte na vůně levandulí, květované vzory a svícny s vázami.

Romantický styl - DesignOutlet
Romantický nábytek a dekorace

1. Nástěnné hodiny Grand Blue, 60 cm, 2. Váza s platinovým pruhem Penelope, 40 cm, 3. Stojan na šperky ruka s miskou bílá, 4. Dekorativní pošltář s potiskem Sita, korálová, 5. Noční stolek Piana se zásuvkou, bílá, 6. Postel dřevěná Regina

3. glamour interior

Glamour interiér, sexy interiér, okouzlující interiér, moderní glamour interiér neboli tento styl má mnoho podob. Nese prvky 80. let ve spojení s modernou. A jelikož účesy v těchto letech byli opravdu okouzlující, výjimečné někdy až extravagantní, i tak se dá tento styl charakterizovat. Je luxusní a na první pohled vypadají všechny místnosti veliké, čím to je?

Glamour styl
Glamour styl. Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/328973947758782448/

Jak zařídit interiér v tomto stylu:

Na velikosti jednotlivých pokojů pomáhá nábytek ve vysokém lesku v bílé barvě. Tento interiér je plný právě zmíněného lesku, třpytu, hedvábí a kožešin. Můžete ho chápat také jako inteiér pro pořádné bohémy. Dekorace jsou spíše robustní a pečlivě vybírané. Lustry jsou spíše křišťálové nebo skleněné. Celé to doplňují zejména tmavší barvy jako je fialová, černá, šedá v kombinaci s bílým nábytkem. Využít tu můžete i tapety se zajímavými vzory.

Glamour DesignOutlet
Nábytek a dekorace v glamour stylu

1. Lustr závěsný z husího peří VITA Eos, 2. Podlahový svícen Cobra, malý, 3. Dekorativní nerezová mísa Circles, 4. Lavice s úložným prostorem Princess, 5. Jídelní židle Sparta, šedá, 6. Jídelní stůl rozkládací Hot, 240 cm

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designové dekorace, Nábytek, Romantický styl

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ