Magazín: První "velká" postel do dětského pokoje

První "velká" postel do dětského pokoje

22. listopadu 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Vybíráte první "velkou" postel pro vaše dítě? Ukážeme vám několik výhod, tipů i rad.

jonas3
Dětská patrová postel se skluzavkou Růžový hrad je vyrobená z nejkvalitnějšího borovicového dřeva.

Při výběru první dětské postele se ohlížejte na pět důležitých faktorů: rozměry, materiál, výhody, rošt a matrace.

Rozměry

Zamyslete se nad tím, zda byste chtěli pořídit pro vaše dítě zkrácenou variantu postele či postel se standardními rozměry. Na trhu je možné sehnat více velikostí. Zkrácená varianta s rozměry 90x140 – 90x160 cm je určena především pro děti ve věku 2-5 let. Postel s takovými rozměry má své výhody i nevýhody. Jednou z výhod je pocit bezpečí. Jelikož dítě usíná na menším prostoru, cítí se bezpečněji. V dětském pokoji také získáte více prostoru na hraní. Naopak za nevýhodu můžeme brát i to, že dítě z takové postele velmi rychle vyroste a vy budete muset brzy kupovat novou postel včetně matrace. Mimo jiné kvalitní matrace ve zkrácených rozměrech jsou poměrně těžko k sehnání. Pokud se rozhodněte pro nákup hodnotné postele s rozměry 90x200 cm, je velmi pravděpodobné, že vydrží vašemu dítěti až do studentského věku.

Tip: pokud máte starost, že by pro vaše dítě mohl být přechod z postýlky do postele nepříjemný a nebezpečný, vybírejte dětské postele se zábranou. Ta zajistí plnou ochranu proti pádu z postele.

Materiál

Vybírejte z kvalitních materiálů, na posteli rozhodně nešetřete. Malé děti mají velké nároky, na posteli rádi dávádí. Z takových důvodů sáhněte po bytelném mateiálu, jako je masiv. Při výběru postele nepřehlížejte její zpracování, zda rohy jsou zaoblené a hladké.

jonas1
Dětská patrová postel se skluzavkou Rytířský hrad

JONAS

Dánský výrobce dětských postelí, postelových sestav a nábytku do dětského pokoje vyrábí každý kus z nejkvalitnějšího borovicového dřeva bez suků a zcela nezávadných laků. Prioritou tohoto výrobce je bezpečnost. Všechny hrany jsou zaoblené a hladké. Konstrukce a rozměry nábytku jsou přizpůsobeny potřebám dětí s ohledem na jejich anatomii. Kolekce JONAS proto roste s vašimi dětmi od raného věku až po dospívání.

Nábytek JONAS můžete nově nakupovat na našem partnerském internetovém obchodě DesigOutlet, kde můžete vybírat z různých druhů postelí, pro jedno dítě či pro dvě. Postele JONAS jsou komplementovány včetně textilií.

Potahy polštářů a ostatní textilie jsou vyrobené ze 100% kartáčované bavlny, která je velmi příjemná a hebká na dotek. Má vysokou otěruvzdornost 20.000 mardindale (testováno dle EN ISO 12947) a je testována na obsah škodlivin dle standardu Oeko-Tex. Všechny tyto doplňky můžete čistit chemicky.

Tip: do menších prostorů jsou vhodné multifunkční dětské postele, které nahradí více funkcí, jakou jsou například patrové postele s úložným prostorem či výsuvným psacím stolem.

jonas2
Dětská patrová postel s regálem Korunka

Konečně je potřeba vybrat vhodný rošt a matraci. Odborníci doporučují překližkové rošty, které jsou odolné a hodí se pro všechny typy matrací. Kvalitní matrace je základem zdravého a hodnotného spánku, proto její výběr není radno podeňovat. Doporučujeme vám navštívit specializované prodejny, které najdou matraci podle vašich požadavků a potřeb.

Štítky: Dánský nábytek, Dětský pokoj

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ